Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Keitä porkkanoita pari minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori sipuli ja hienonna. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.
Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuutioi fetajuusto kuutioksi. Laita ainekset ryhmiksi salaattivadille tai sekoita keskenään. Koristele rucolalla.
Tee kastike. Sekoita kermaviiliin kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4941
1181
81,0 g
31,0 g
57,0 g
56,0 g
29,0 g
37,0 g
7,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Rucolaa,
1 - 2 rkl Säilykepunajuuren lientä,
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
0,25 tl Sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli