Avokado-fetarosolli | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokado-fetarosolli

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Avokado ja fetajuusto antavat rosolliin uutta twistiä.

Ainekset

3 - 4 kpl
Punajuurta (tuore tai säilyke)
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Hapan omena
2 kpl
Avokadoa
200 g
Feta- tai salaattijuustoa
Rucolaa

kastike

1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 - 2 rkl
Säilykepunajuuren lientä
1/2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Sokeria
1 rkl
Tuoretta persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Keitä porkkanoita pari minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori sipuli ja hienonna. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.

Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuutioi fetajuusto kuutioksi. Laita ainekset ryhmiksi salaattivadille tai sekoita keskenään. Koristele rucolalla.

Tee kastike. Sekoita kermaviiliin kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4941

1181

81,0 g

31,0 g

57,0 g

56,0 g

29,0 g

37,0 g

7,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rucolaa,

1 - 2 rkl Säilykepunajuuren lientä,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

0,25 tl Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli