Avokado-hernekeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Avokado tekee hernekeitosta täyteläisen pehmeän. Makumaailma saa hieman potkua muutamasta tipasta tapascoa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso avokado
1 kpllimetin raastettu kuori
1 kpllimetin mehu
6 dlmietoa kasvislientä
200 gherneitä (pakaste)
6 - 8 tippaa tapascoa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus lusikalla irti kuoresta. Nosta hedelmälihat kattilaan.

    MääräAinesosa
    1 kpliso avokado
  2. 2

    Raasta joukkoon limetinkuori ja purista limetinmehu.

    MääräAinesosa
    1 kpllimetin raastettu kuori
    1 kpllimetin mehu
  3. 3

    Lisää joukkoon kasvisliemi. Kiehauta liemi ja lisää joukkoon herneet. Anna keiton kiehua 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 dlmietoa kasvislientä
    200 gherneitä (pakaste)
  4. 4

    Aja sauvasekoittimella kuohkeaksi. Mausta tapascolla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    6 - 8 tippaa tapascoa
    suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetin raastettu kuori, tippaa tapascoa, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä