Avokado-hernekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Avokado-hernekeitto

Avokado-hernekeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Avokado tekee hernekeitosta täyteläisen pehmeän. Makumaailma saa hieman potkua muutamasta tipasta tapascoa.

Ainekset

1 kpl
Iso avokado
1 kpl
Limetin raastettu kuori
1 kpl
Limetin mehu
6 dl
Mietoa kasvislientä
200 g
herneitä (pakaste)
6 - 8
tippaa tapascoa
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus lusikalla irti kuoresta. Nosta hedelmälihat kattilaan.

1 kpl
Iso avokado
2

Raasta joukkoon limetinkuori ja purista limetinmehu.

1 kpl
Limetin raastettu kuori
1 kpl
Limetin mehu
3

Lisää joukkoon kasvisliemi. Kiehauta liemi ja lisää joukkoon herneet. Anna keiton kiehua 5 minuuttia.

6 dl
Mietoa kasvislientä
200 g
herneitä (pakaste)
4

Aja sauvasekoittimella kuohkeaksi. Mausta tapascolla ja suolalla.

6 - 8
tippaa tapascoa
Suolaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 15.4.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

608

146

11,5 g

1,8 g

6,0 g

3,3 g

1,8 g

3,8 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetin raastettu kuori,

tippaa tapascoa,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli