Avokado-vaniljahummus | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokado-vaniljahummus

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Avokado
1 kpl
(285 /170 g) esikeitettyjä kikherneitä
1/2 kpl
(100 g) vaniljatuorejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
Jauhettua juustokuminaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha teholeikkuriin. Huuhtele kikherneet ja valuta. Siirrä tuorejuuston, sitruunamehun ja mausteiden kanssa teholeikkuriin. Aja tasaiseksi soseeksi.

Hummus sopii mm. levitteeksi, dippikastikkeeksi, voileipäkakun täytteeksi tai vaikkapa grillatun lihan seuraan.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2014
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

197

47

3,8 g

0,8 g

1,3 g

0,2 g

1,5 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Sitruunamehua,

0,5 tl Suolaa,

Jauhettua juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli