Avokadosalaatti ja hunajainen kastike | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Avokadosalaatti ja hunajainen kastike

Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Hunaja, sitruuna ja sinappi maustavat avokadon. Tarjoa avokadosalaatti alkupalana tai pääruoan lisäkkeenä.

Ainekset

2 kpl
Avokadoa
2 rkl
Sitruunamehua
75 g
Rucolasalaattia

hunajainen kastike

1/2 kpl
Sitruunan puristettu mehu
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
2 tl
Sinappia
Rouhittua mustapipuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmälihat kokonaisina leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua, jotta avokado ei tummu.

Sekoita kastikkeen ainekset. Huuhtele rucola ja siirrä tarjoiluvadille. Aseta päälle avokadot ja valuta pinnalle kastike.

Vinkki:

Voit rikastaa salaattia erilaisilla siemenillä, pähkinöillä tai hedelmillä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

843

201

18,0 g

2,0 g

6,7 g

6,3 g

4,7 g

2,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Sitruunamehua,

Sitruunan puristettu mehu,

Rouhittua mustapipuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli