Bagelit ja tonnikalatäyte - Yhteishyvä

Bagelit ja tonnikalatäyte

???
Kappaleita
8
Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Täytä jäähtyneet bagelit tonnikalatäytteellä.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Rypsiöljyä

KEITTÄMISEEN

2 l
Vettä
1 rkl
Siirappia

PINNALLE

Seesamin- tai unikonsiemeniä

TÄYTE

75 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 kpl
Tomaattia
1/4 kpl
Kurkkua
2 kpl
Keitettyä kananmunaa
Jääsalaattia
1/2 dl
Mustia viipaloituja oliiveja
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

Voitele halkaistut bagelit tuorejuustolla. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit ja kurkku viipaleiksi. Kuori munat ja viipaloi leikkurilla.

Jaa bageleiden väliin salaattia, kurkkua, tomaattia ja munaa. Lisää päälle tonnikalaa ja viipaloituja oliiveja. Valuta täytteen päälle hieman öljyä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g372 g
Proteiinia12 g93 g
Rasvaa14 g110 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1526 12211
Energiaa kcal365 2918

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g (0,5 pkt) hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 2 l Vettä

  • Seesamin- tai unikonsiemeniä

  • Jääsalaattia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g372 g
Proteiinia12 g93 g
Rasvaa14 g110 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1526 12211
Energiaa kcal365 2918

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 25 g (0,5 pkt) hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 2 l Vettä

  • Seesamin- tai unikonsiemeniä

  • Jääsalaattia

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.