Bagelit ja tonnikalatäyte

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Tonnikalatäyte tekee rinkeleistä ruokaisia.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 dlvettä
25 ghiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
3 rklrypsiöljyä

Keittämiseen

2 lvettä
1 rklsiirappia

Pinnalle

3 rklseesaminsiemeniä

Täyte

75 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 g(1 prk, á 185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 kpltomaattia
1/4 kplkurkkua
2 kplkananmunaa
50 gjääsalaattia
1/2 dlmustia oliiveja viipaloituna
1 1/2 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 1/2 dlvettä
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    7 dlvehnäjauhoja
    3 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

  3. 3

    Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    1 rklsiirappia
  4. 4

    Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä.

  5. 5

    Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit ja kurkku viipaleiksi. Kuori munat ja viipaloi leikkurilla.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    150 g(1 prk, á 185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
    2 kpltomaattia
    1/4 kplkurkkua
  6. 6

    Voitele bagelit tuorejuustolla. Jaa bageleiden väliin salaattia, kurkkua, tomaattia ja munaa. Lisää päälle tonnikalaa ja viipaloituja oliiveja. Valuta täytteen päälle hieman öljyä.

    MääräAinesosa
    75 gmaustamatonta tuorejuustoa
    50 gjääsalaattia
    1/2 dlmustia oliiveja viipaloituna
    1 1/2 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä