Bagelit ja tonnikalatäyte | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bagel täyte tonnikalasta

Bagelit ja tonnikalatäyte

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Bagel täyte valmistuu helposti tonnikalasta!

Ainekset

taikina

2 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Rypsiöljyä

keittämiseen

2 l
Vettä
1 rkl
Siirappia

pinnalle

Seesamin- tai unikonsiemeniä

täyte

75 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 kpl
Tomaattia
1/4 kpl
Kurkkua
2 kpl
Keitettyä kananmunaa
Jääsalaattia
1/2 dl
Mustia viipaloituja oliiveja
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Vettä
3 rkl
Rypsiöljyä
2

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

3

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

2 l
Vettä
1 rkl
Siirappia
4

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

5

Voitele halkaistut bagelit tuorejuustolla. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit ja kurkku viipaleiksi. Kuori munat ja viipaloi leikkurilla.

75 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
2 kpl
Tomaattia
1/4 kpl
Kurkkua
2 kpl
Keitettyä kananmunaa
6

Jaa bageleiden väliin salaattia, kurkkua, tomaattia ja munaa. Lisää päälle tonnikalaa ja viipaloituja oliiveja. Valuta täytteen päälle hieman öljyä.

Jääsalaattia
1/2 dl
Mustia viipaloituja oliiveja
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1526

365

13,8 g

3,1 g

46,5 g

5,0 g

2,4 g

11,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

1 tl Suolaa,

2 l Vettä,

Seesamin- tai unikonsiemeniä,

Jääsalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli