Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaanileipä

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Hyödynnä tummuneet banaanit leipomalla herkullinen ja helposti valmistuva banana bread eli banaanileipä. Täyteläisen makea ja pähkinäinen banaanikakku sopii brunssille, välipalalle tai kahvipöytään. Sipaise viipaleelle pähkinävoita ja tarjoa marjojen kanssa.

Ainekset

3 kpl
banaania
50 g
(1 dl) pekaanipähkinöitä
50 g
voita tai margariinia
100 g
(1 dl) maapähkinävoita
1 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa

Pinnalle

1 - 2 rkl
vaahterasiirappia
1 kpl
banaani
25 g
(½ dl) pekaanipähkinöitä

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja
maapähkinävoita
marjoja (esim. pensasmustikoita tai vadelmia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Survo taikinaan tulevat banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sulata rasva. Sekoita rasva, pähkinävoi, siirappi ja munat kulhossa. Lisää banaanit ja pähkinärouhe. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

3 kpl
banaania
50 g
(1 dl) pekaanipähkinöitä
50 g
voita tai margariinia
100 g
(1 dl) maapähkinävoita
1 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
3

Sivele pinnalle siirappia ja koristele leipä halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

1 - 2 rkl
vaahterasiirappia
1 kpl
banaani
25 g
(½ dl) pekaanipähkinöitä
4

Tarjoa viipaloituna maapähkinävoin ja marjojen kanssa.

maapähkinävoita
marjoja (esim. pensasmustikoita tai vadelmia)

Vinkki: Kokeile myös vadelma-banaanikakkua tai grahamjauhoja ja kaurahiutaleita sisältävää arjen banaanikakkua.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 6.11.2020
|
Muokattu: 15.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

322

1348

15,2 g

4,0 g

37,1 g

20,4 g

3,0 g

7,6 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

1 tl kardemummaa,

voita tai margariinia,

korppujauhoja,

maapähkinävoita,

marjoja (esim, pensasmustikoita tai vadelmia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli