Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Survo taikinaan tulevat banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sulata rasva. Sekoita rasva, pähkinävoi, siirappi ja munat kulhossa. Lisää banaanit ja pähkinärouhe. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Sivele pinnalle siirappia ja koristele leipä halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Tarjoa viipaloituna maapähkinävoin ja marjojen kanssa.
Vinkki: Kokeile myös vadelma-banaanikakkua tai grahamjauhoja ja kaurahiutaleita sisältävää arjen banaanikakkua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
890
213
10,9 g
3,4 g
22,4 g
6,4 g
2,1 g
5,0 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl maapähkinävoita,
1 dl vaahterasiirappia,
1 tl kanelia,
1 tl kardemummaa,
1 - 2 rkl vaahterasiirappia,
voita tai margariinia,
korppujauhoja,
maapähkinävoita,
marjoja (esim, pensasmustikoita tai vadelmia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli