Banaanileipä | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Banaanileipä

Banaanileipä

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Hyödynnä tummuneet banaanit herkullisessa ja helposti valmistuvassa banana breadissa eli banaanileivässä. Täyteläisen makea ja pähkinäinen banaanikakku sopii brunssille, välipalalle tai kahvipöytään. Sipaise viipaleelle pähkinävoita ja tarjoa marjojen kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

3 kpl
banaania
50 g
(1 dl) pekaanipähkinöitä
50 g
voita tai margariinia
1 dl
maapähkinävoita
1 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa

pinnalle

1 - 2 rkl
vaahterasiirappia
1 kpl
banaani
25 g
(½ dl) pekaanipähkinöitä

lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja
maapähkinävoita
marjoja (esim. pensasmustikoita tai vadelmia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Survo taikinaan tulevat banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sulata rasva. Sekoita rasva, pähkinävoi, siirappi ja munat kulhossa. Lisää banaanit ja pähkinärouhe. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

3 kpl
banaania
50 g
(1 dl) pekaanipähkinöitä
50 g
voita tai margariinia
1 dl
maapähkinävoita
1 dl
vaahterasiirappia
2 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
3

Sivele pinnalle siirappia ja koristele leipä halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

1 - 2 rkl
vaahterasiirappia
1 kpl
banaani
25 g
(½ dl) pekaanipähkinöitä
4

Tarjoa viipaloituna maapähkinävoin ja marjojen kanssa.

maapähkinävoita
marjoja (esim. pensasmustikoita tai vadelmia)

Vinkki: Kokeile myös vadelma-banaanikakkua tai grahamjauhoja ja kaurahiutaleita sisältävää arjen banaanikakkua.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 6.11.2020
Muokattu: 18.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

890

213

10,9 g

3,4 g

22,4 g

6,4 g

2,1 g

5,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl maapähkinävoita,

1 dl vaahterasiirappia,

1 tl kanelia,

1 tl kardemummaa,

1 - 2 rkl vaahterasiirappia,

voita tai margariinia,

korppujauhoja,

maapähkinävoita,

marjoja (esim, pensasmustikoita tai vadelmia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli