Basilika-hernesosekeitto

Nappaa talteen!
| 3 kpl | pakasteherneitä (200 g) |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 9 dl | kanalientä |
| 1 kpl | ruukku tuoretta basilikaa |
| 1 kpl | smetanaa (120 g) |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Anna kuullottua öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon herneet ja kuuma kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes herneet hieman pehmenevät mutta eivät menetä väriä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, smetana ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoile heti.
Basilika-hernesosekeitto
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | pakasteherneitä (200 g) |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 9 dl | kanalientä |
| 1 kpl | ruukku tuoretta basilikaa |
| 1 kpl | smetanaa (120 g) |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Anna kuullottua öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon herneet ja kuuma kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes herneet hieman pehmenevät mutta eivät menetä väriä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, smetana ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoile heti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












