Basilika-hernesosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Basilika-hernesosekeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

3 kpl
Pakasteherneitä (200 g)
2 kpl
Sipulia
2 rkl
Oliiviöljyä
9 dl
Kanalientä
1 kpl
Ruukku tuoretta basilikaa
1 kpl
Smetanaa (120 g)
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Anna kuullottua öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon herneet ja kuuma kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes herneet hieman pehmenevät mutta eivät menetä väriä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, smetana ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoile heti.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.