Bataattilohkot ja feta-jogurttidippi

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbataattia
1 1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
2 rklrypsiöljyä
1/2 - 1 kpltuore punainen chilipalko silputtuna

Feta-jogurttidippi

2 dlturkkilaista- tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
100 gfetajuustoa (salaattijuustoa)
2 rklsilputtua tuoretta timjamia tai (1 tl kuivattua)
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori bataatti ja leikkaa se melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Mausta bataattilohkot suolalla, sokerilla, chilillä ja öljyllä.Kypsennä bataattilohkot 225-asteisen uunin ylätasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 25–30 minuuttia.Valmista juuresten kypsyessä dippi. Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu juusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.Tarjoa bataattilohkot dipin ja runsaan vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä