Bataattilohkot ja feta-jogurttidippi

Nappaa talteen!
| 1 kg | bataattia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 - 1 kpl | tuore punainen chilipalko silputtuna |
| Feta-jogurttidippi | |
|---|---|
| 2 dl | turkkilaista- tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %) |
| 100 g | fetajuustoa (salaattijuustoa) |
| 2 rkl | silputtua tuoretta timjamia tai (1 tl kuivattua) |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori bataatti ja leikkaa se melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Mausta bataattilohkot suolalla, sokerilla, chilillä ja öljyllä.Kypsennä bataattilohkot 225-asteisen uunin ylätasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 25–30 minuuttia.Valmista juuresten kypsyessä dippi. Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu juusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.Tarjoa bataattilohkot dipin ja runsaan vihersalaatin kanssa.
Bataattilohkot ja feta-jogurttidippi
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | bataattia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 - 1 kpl | tuore punainen chilipalko silputtuna |
Feta-jogurttidippi | |
| 2 dl | turkkilaista- tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %) |
| 100 g | fetajuustoa (salaattijuustoa) |
| 2 rkl | silputtua tuoretta timjamia tai (1 tl kuivattua) |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori bataatti ja leikkaa se melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Mausta bataattilohkot suolalla, sokerilla, chilillä ja öljyllä.Kypsennä bataattilohkot 225-asteisen uunin ylätasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 25–30 minuuttia.Valmista juuresten kypsyessä dippi. Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu juusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.Tarjoa bataattilohkot dipin ja runsaan vihersalaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























