Blinit ja merelliset tahnat

Nappaa talteen!
Katso helpot kuvalliset ohjeet, joilla teet herkullisia blinejä.
| 3 dl | maitoa |
| 15 g | tuorehiivaa |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vaaleaa olutta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | sulatettua voita |
| voita paistamiseen | |
| Katkaraputahna | |
|---|---|
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| 1 kpl | (120 g) smetanaa |
| 2 rkl | silputtua ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| rouhittua mustapippuria | |
| rouhittua roseepippuria | |
| Savulohitahna | |
| 200 g | lämminsavulohta |
| 1 kpl | (200 g) ranskankermaa |
| 1 kpl | (99 g/ 65 g) pieniä kapriksia |
| 2 - 3 rkl | silputtua tilliä |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.
- 2.
Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.
- 3.
Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.
- 4.
Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.
- 5.
Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
- 6.
Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.
- 7.
Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Blinit ja merelliset tahnat
Katso helpot kuvalliset ohjeet, joilla teet herkullisia blinejä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 15 g | tuorehiivaa |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vaaleaa olutta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | sulatettua voita |
| voita paistamiseen | |
Katkaraputahna | |
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| 1 kpl | (120 g) smetanaa |
| 2 rkl | silputtua ruohosipulia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| rouhittua mustapippuria | |
| rouhittua roseepippuria | |
Savulohitahna | |
| 200 g | lämminsavulohta |
| 1 kpl | (200 g) ranskankermaa |
| 1 kpl | (99 g/ 65 g) pieniä kapriksia |
| 2 - 3 rkl | silputtua tilliä |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
1Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.
2Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.
3Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.
4Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.
5Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
6Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.
7Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




































