Blinit ja merelliset tahnat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Katso helpot kuvalliset ohjeet, joilla teet herkullisia blinejä.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
15 gtuorehiivaa
2 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 dlvaaleaa olutta
1 kplkananmuna
1/2 dlsulatettua voita
voita paistamiseen

Katkaraputahna

1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kpl(120 g) smetanaa
2 rklsilputtua ruohosipulia
1 rklsitruunamehua
rouhittua mustapippuria
rouhittua roseepippuria

Savulohitahna

200 glämminsavulohta
1 kpl(200 g) ranskankermaa
1 kpl(99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
2 - 3 rklsilputtua tilliä
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.
    1

    Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.

  2. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.
    2

    Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.

  3. Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.
    3

    Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.

  4. Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.
    4

    Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.

  5. Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
    5

    Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

  6. Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.
    6

    Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.

  7. Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
    7

    Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä