Blinit ja merelliset tahnat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinit ja merelliset tahnat

Kappaleita
20
Katso helpot kuvalliset ohjeet, joilla teet herkullisia blinejä.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Maitoa
15 g
Tuorehiivaa
2 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Vaaleaa olutta
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Sulatettua voita
Voita paistamiseen

KATKARAPUTAHNA

1 kpl
(180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kpl
(120 g) smetanaa
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
1 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
Rouhittua roseepippuria

SAVULOHITAHNA

200 g
Lämminsavulohta
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 kpl
(99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
2 - 3 rkl
Silputtua tilliä
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.
1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.

Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.
2

Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.

Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.
3

Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.

Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.
4

Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.

Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
5

Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.
6

Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.

Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
7

Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.5.2019