Broileribolognese
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista bolognese vaihteeksi broilerin jauhelihasta! Runsaasti kasviksia sisältävä täyteläinen kanabolognese maistuu koko perheelle.
| 400 g | (1 rs) broilerin jauhelihaa |
| 300 g | täysjyväspagettia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | (200 g) kesäkurpitsa |
| 780 g | (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / 1/2 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 3.
Kuori ja hienonna sipulit. Pese porkkana ja kesäkurpitsa. Poista kannat ja raasta kasvikset.
- 4.
Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska, fondi ja mausteet. Hauduta kannen alla 5−10 min.
- 5.
Sekoita kasvirasvasekoite kastikkeeseen ja kuumenna. Lisää valutettu pasta ja sekoita.
Broileribolognese
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Valmista bolognese vaihteeksi broilerin jauhelihasta! Runsaasti kasviksia sisältävä täyteläinen kanabolognese maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 rs) broilerin jauhelihaa |
| 300 g | täysjyväspagettia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | (200 g) kesäkurpitsa |
| 780 g | (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) broilerin jauhelihaa - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / 1/2 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväspagettia - 3
Kuori ja hienonna sipulit. Pese porkkana ja kesäkurpitsa. Poista kannat ja raasta kasvikset.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl porkkana 1 kpl (200 g) kesäkurpitsa - 4
Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska, fondi ja mausteet. Hauduta kannen alla 5−10 min.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 780 g (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 1 kpl kana-annosfondi 2 tl oreganoa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa - 5
Sekoita kasvirasvasekoite kastikkeeseen ja kuumenna. Lisää valutettu pasta ja sekoita.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
Ravintosisältö
552
Energiaa kcal
2311
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,3 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
552
Energiaa kcal
2311
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,3 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























