Broilerilehtipihvit ja kesäkurpitsaranskikset

Nappaa talteen!
Keveämpi pikaruoka syntyy paistamalla lehtarit broilerista ja ranskalaiset kesäkurpitsasta. Maustevoin paikan vie tuorejuustosta ja srirachasta sekoitettu tahna.
| 1 kpl | (300 g) broilerin lehtipihvejä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Kesäkurpitsaranskikset | |
|---|---|
| 1 kpl | (300 g) kesäkurpitsa |
| 30 g | (3 kpl) hapankorppuja |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmunan valkuainen |
| Srirachatahna | |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 - 3 tl | srirachakastiketta |
- 1.
Levitä lehtipihvit leivinpaperille, sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Murskaa hapankorput. Sekoita parmesaani ja suola korppumuruun.
- 3.
Erottele kananmunan valkuainen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Kasta tangot valkuaiseen, kääntele korppuseoksessa ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Mausta tuorejuusto srirachalla.
- 4.
Paista pihvejä öljyssä pannussa noin 1 minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa pihvit srirachatahnan ja kesäkurpitsaranskisten kanssa.
- 5.
Vinkki: Jos et pidä tulisesta, korvaa sriracha ketsupilla tai bbq-kastikkeella.
- 6.
Juomasuositus: Mausteisen ruoan kaveriksi sopii raikas vehnäolut.
Broilerilehtipihvit ja kesäkurpitsaranskikset
Keveämpi pikaruoka syntyy paistamalla lehtarit broilerista ja ranskalaiset kesäkurpitsasta. Maustevoin paikan vie tuorejuustosta ja srirachasta sekoitettu tahna.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (300 g) broilerin lehtipihvejä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Kesäkurpitsaranskikset | |
| 1 kpl | (300 g) kesäkurpitsa |
| 30 g | (3 kpl) hapankorppuja |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmunan valkuainen |
Srirachatahna | |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 - 3 tl | srirachakastiketta |
Valmistus
- 1
Levitä lehtipihvit leivinpaperille, sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl (300 g) broilerin lehtipihvejä 2 rkl öljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 2
Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Murskaa hapankorput. Sekoita parmesaani ja suola korppumuruun.
Määrä Ainesosa 1 kpl (300 g) kesäkurpitsa 30 g (3 kpl) hapankorppuja 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta 1/2 tl suolaa - 3
Erottele kananmunan valkuainen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Kasta tangot valkuaiseen, kääntele korppuseoksessa ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Mausta tuorejuusto srirachalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmunan valkuainen 100 g maustamatonta tuorejuustoa 2 - 3 tl srirachakastiketta - 4
Paista pihvejä öljyssä pannussa noin 1 minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa pihvit srirachatahnan ja kesäkurpitsaranskisten kanssa.
- 5
Vinkki: Jos et pidä tulisesta, korvaa sriracha ketsupilla tai bbq-kastikkeella.
- 6
Juomasuositus: Mausteisen ruoan kaveriksi sopii raikas vehnäolut.
Ravintosisältö
290
Energiaa kcal
1216
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
290
Energiaa kcal
1216
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 2 - 3 tl Srirachakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























