Broilerilehtipihvit ja kesäkurpitsaranskikset

Keveämpi pikaruoka syntyy paistamalla lehtarit broilerista ja ranskalaiset kesäkurpitsasta. Maustevoin paikan vie tuorejuustosta ja srirachasta sekoitettu tahna.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) broilerin lehtipihvejä
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Kesäkurpitsaranskikset

1 kpl(300 g) kesäkurpitsa
30 g(3 kpl) hapankorppuja
1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmunan valkuainen

Srirachatahna

100 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 - 3 tlsrirachakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Levitä lehtipihvit leivinpaperille, sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kpl(300 g) broilerin lehtipihvejä
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Murskaa hapankorput. Sekoita parmesaani ja suola korppumuruun.

    MääräAinesosa
    1 kpl(300 g) kesäkurpitsa
    30 g(3 kpl) hapankorppuja
    1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Erottele kananmunan valkuainen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Kasta tangot valkuaiseen, kääntele korppuseoksessa ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Mausta tuorejuusto srirachalla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmunan valkuainen
    100 gmaustamatonta tuorejuustoa
    2 - 3 tlsrirachakastiketta
  4. 4

    Paista pihvejä öljyssä pannussa noin 1 minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa pihvit srirachatahnan ja kesäkurpitsaranskisten kanssa.

  5. 5

    Vinkki: Jos et pidä tulisesta, korvaa sriracha ketsupilla tai bbq-kastikkeella.

  6. 6

    Juomasuositus: Mausteisen ruoan kaveriksi sopii raikas vehnäolut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 2 - 3 tl Srirachakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
31.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä