Levitä lehtipihvit leivinpaperille, sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Murskaa hapankorput. Sekoita parmesaani ja suola korppumuruun.
Erottele kananmunan valkuainen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Kasta tangot valkuaiseen, kääntele korppuseoksessa ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Mausta tuorejuusto srirachalla.
Paista pihvejä öljyssä pannussa noin 1 minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa pihvit srirachatahnan ja kesäkurpitsaranskisten kanssa.
Vinkki: Jos et pidä tulisesta, korvaa sriracha ketsupilla tai bbq-kastikkeella.
Juomasuositus: Mausteisen ruoan kaveriksi sopii raikas vehnäolut.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1216
290
21,0 g
7,7 g
9,3 g
3,0 g
2,3 g
15,3 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
2 - 3 tl Srirachakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli