Broilerilehtipihvit ja kesäkurpitsaranskikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Broilerilehtipihvit ja kesäkurpitsaranskikset

Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Keveämpi pikaruoka syntyy paistamalla lehtarit broilerista ja ranskalaiset kesäkurpitsasta. Maustevoin paikan vie tuorejuustosta ja srirachasta sekoitettu tahna.

Ainekset

1 kpl
(300 g) broilerin lehtipihvejä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

kesäkurpitsaranskikset

1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
30 g
(3 kpl) hapankorppuja
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmunan valkuainen

srirachatahna

100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 - 3 tl
Srirachakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Levitä lehtipihvit leivinpaperille, sivele öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
(300 g) broilerin lehtipihvejä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi. Murskaa hapankorput. Sekoita parmesaani ja suola korppumuruun.

1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
30 g
(3 kpl) hapankorppuja
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
3

Erottele kananmunan valkuainen kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Kasta tangot valkuaiseen, kääntele korppuseoksessa ja laita leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Mausta tuorejuusto srirachalla.

1 kpl
Kananmunan valkuainen
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 - 3 tl
Srirachakastiketta
4

Paista pihvejä öljyssä pannussa noin 1 minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa pihvit srirachatahnan ja kesäkurpitsaranskisten kanssa.

5

Vinkki: Jos et pidä tulisesta, korvaa sriracha ketsupilla tai bbq-kastikkeella.

6

Juomasuositus: Mausteisen ruoan kaveriksi sopii raikas vehnäolut.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1216

290

21,0 g

7,7 g

9,3 g

3,0 g

2,3 g

15,3 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

2 - 3 tl Srirachakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli