Broilerimurekepihvit ja ruohosipulikastike

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Broilerimurekepihvit valmistuvat helposti kananjauhelihasta ja kypsyvät uunissa. Paiston aikana ehdit keittää riisin ja sekoittaa lisukkeeksi kermaviilikastikkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gkananjauhelihaa
1 kplkananmuna
1/2 dlparmesaaniraastetta
2 rklkapriksia
1/2 kplsitruunaa (luomu)
1/2 kplruukkua ruohosipulia
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ruohosipulikastike

1/2 kplruukkua ruohosipulia
200 g(1 prk) kermaviiliä
1/2 kplsitruunaa (luomu)
1 rklsinappia
1/2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Tee murekemassa. Sekoita kananjauheliha, muna, parmesaaniraaste ja kaprikset keskenään.

    MääräAinesosa
    400 gkananjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    1/2 dlparmesaaniraastetta
    2 rklkapriksia
  2. 2

    Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna ruohosipuli. Lisää sitruunanmehu, kuoriraaste, ruohosipuli, suola ja pippuri murekemassaan. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa (luomu)
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Nosta kahdella ruokalusikalla leivinpaperoidulle pellille 8 pihviä, tasoita ne lusikalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  4. 4

    Tee kermaviilikastike. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se kermaviiliin. Purista joukkoon 1 rkl sitruunanmehua. Mausta sinapilla, sokerilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1/2 kplsitruunaa (luomu)
    1 rklsinappia
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl parmesaaniraastetta, 2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä