Broilerimurekepihvit ja ruohosipulikastike
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Broilerimurekepihvit valmistuvat helposti kananjauhelihasta ja kypsyvät uunissa. Paiston aikana ehdit keittää riisin ja sekoittaa lisukkeeksi kermaviilikastikkeen.
| 400 g | kananjauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1/2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Ruohosipulikastike | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Tee murekemassa. Sekoita kananjauheliha, muna, parmesaaniraaste ja kaprikset keskenään.
- 2.
Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna ruohosipuli. Lisää sitruunanmehu, kuoriraaste, ruohosipuli, suola ja pippuri murekemassaan. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Nosta kahdella ruokalusikalla leivinpaperoidulle pellille 8 pihviä, tasoita ne lusikalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4.
Tee kermaviilikastike. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se kermaviiliin. Purista joukkoon 1 rkl sitruunanmehua. Mausta sinapilla, sokerilla ja suolalla.
Broilerimurekepihvit ja ruohosipulikastike
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Broilerimurekepihvit valmistuvat helposti kananjauhelihasta ja kypsyvät uunissa. Paiston aikana ehdit keittää riisin ja sekoittaa lisukkeeksi kermaviilikastikkeen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kananjauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
| 2 rkl | kapriksia |
| 1/2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Ruohosipulikastike | |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1/2 kpl | sitruunaa (luomu) |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Tee murekemassa. Sekoita kananjauheliha, muna, parmesaaniraaste ja kaprikset keskenään.
Määrä Ainesosa 400 g kananjauhelihaa 1 kpl kananmuna 1/2 dl parmesaaniraastetta 2 rkl kapriksia - 2
Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna ruohosipuli. Lisää sitruunanmehu, kuoriraaste, ruohosipuli, suola ja pippuri murekemassaan. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa (luomu) 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Nosta kahdella ruokalusikalla leivinpaperoidulle pellille 8 pihviä, tasoita ne lusikalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4
Tee kermaviilikastike. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se kermaviiliin. Purista joukkoon 1 rkl sitruunanmehua. Mausta sinapilla, sokerilla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 200 g (1 prk) kermaviiliä 1/2 kpl sitruunaa (luomu) 1 rkl sinappia 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
211
Energiaa kcal
882
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
211
Energiaa kcal
882
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl parmesaaniraastetta, 2 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























