Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Kermaisen valuva burratajuusto on täydellinen pari uunissa paistetuille tomaateille. Jätä puolet tomaateista kokonaisiksi ja soseuta loput kastikkeeksi. Sekoita basilikan, spagetin ja burratan kanssa tyylikkääksi viikonloppupastaksi. Reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
| 1 kg | kirsikkatomaatteja |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sal de ibiza -maustesuolaa tai soson yrttisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| mustapippuria myllystä | |
| 2 tl | balsami- tai sitrusviinietikkaa |
| 350 g | spagettia |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
| 200 g | (1 kpl) burratajuusto tai mozzarella di bufala -juusto |
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle 2 rkl öljyä. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Laita reilu puolet tomaateista kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta viinietikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai pippuria.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää joukkoon 2 rkl oliiviöljyä.
Yhdistä pasta, soseutetut tomaatit, paahdetut tomaatit, parmesaani ja revitty burrata. Viimeistele basilikalla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kermaisen valuva burratajuusto on täydellinen pari uunissa paistetuille tomaateille. Jätä puolet tomaateista kokonaisiksi ja soseuta loput kastikkeeksi. Sekoita basilikan, spagetin ja burratan kanssa tyylikkääksi viikonloppupastaksi. Reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kirsikkatomaatteja |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sal de ibiza -maustesuolaa tai soson yrttisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| mustapippuria myllystä | |
| 2 tl | balsami- tai sitrusviinietikkaa |
| 350 g | spagettia |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
| 200 g | (1 kpl) burratajuusto tai mozzarella di bufala -juusto |
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle 2 rkl öljyä. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kirsikkatomaatteja |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| mustapippuria myllystä |
Laita reilu puolet tomaateista kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta viinietikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai pippuria.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 tl | balsami- tai sitrusviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 tl | sal de ibiza -maustesuolaa tai soson yrttisuolaa |
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää joukkoon 2 rkl oliiviöljyä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | spagettia |
Yhdistä pasta, soseutetut tomaatit, paahdetut tomaatit, parmesaani ja revitty burrata. Viimeistele basilikalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
| 200 g | (1 kpl) burratajuusto tai mozzarella di bufala -juusto |
| 1 dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
Vinkki: Lisää pastaan halutessasi vielä tuoreita, puolitettuja kirsikkatomaatteja.
604
Energiaa kcal
2529
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
604
Energiaa kcal
2529
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mustapippuria myllystä, 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli