Burrataspagetti | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Burrata- ja tomaattispagetti

Burrataspagetti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermaisen valuva burratajuusto on täydellinen pari uunissa paistetuille tomaateille. Jätä puolet tomaateista kokonaisiksi ja soseuta loput kastikkeeksi. Sekoita basilikan, spagetin ja burratan kanssa tyylikkääksi viikonloppupastaksi. Reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Ainekset

1 kg
kirsikkatomaatteja
4 rkl
oliiviöljyä
2 tl
Sal de Ibiza -maustesuolaa tai Soson yrttisuolaa
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
2 tl
balsami- tai sitrusviinietikkaa
350 g
spagettia
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
200 g
(1 kpl) burratajuusto tai mozzarella di bufala -juusto
1 kpl
(ruukku) basilikaa

Valmistus

1

Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle 2 rkl öljyä. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1 kg
kirsikkatomaatteja
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
2

Laita reilu puolet tomaateista kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta viinietikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai pippuria.

2 tl
balsami- tai sitrusviinietikkaa
1 tl
sokeria
2 tl
Sal de Ibiza -maustesuolaa tai Soson yrttisuolaa
3

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää joukkoon 2 rkl oliiviöljyä.

350 g
spagettia
4

Yhdistä pasta, soseutetut tomaatit, paahdetut tomaatit, parmesaani ja revitty burrata. Viimeistele basilikalla.

1 kpl
(ruukku) basilikaa
200 g
(1 kpl) burratajuusto tai mozzarella di bufala -juusto
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna

Vinkki: Lisää pastaan halutessasi vielä tuoreita, puolitettuja kirsikkatomaatteja.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.3.2019
Muokattu: 1.3.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2529

604

26,0 g

8,5 g

68,0 g

9,8 g

6,5 g

19,8 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mustapippuria myllystä,

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli