Carpaccio korealaisittain | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Food Market Herkku
Yhteistyössä: Food Market Herkku
Carpaccio korealaisittain
Play

Carpaccio korealaisittain

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Yhteistyössä: Food Market Herkku
Fork and knife
4 Annosta
Mausta naudan sisäfilee chilitahnalla, paista kevyesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa raikkaiksi marinoitujen kurkkujen kera.

Ainekset

400 g
naudan sisäfileetä
1/2 tl
sormisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä

chilikastike

1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
2 tl
gochujang-chilitahnaa

marinoidut kurkut

1 kpl
kurkku
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
sokeria
1/2 tl
sormisuolaa

lisäksi

1 rkl
seesaminsiemeniä
1
ruukku korianteria

Näin teet

1

Valmista chilikastike. Yhdistä kulhossa soija, öljy ja chilitahna.

2 tl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
2

Hiero sisäfileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha kulhoon chilikastikkeen kanssa ja pyörittele, kunnes liha on kauttaaltaan kastikkeessa. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi, jotta lihaa on helpompi leikata.

1/2 tl
sormisuolaa
400 g
naudan sisäfileetä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
3

Valmista marinoidut kurkut. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat. Sekoita riisiviinietikan, sokerin ja suolan kanssa.

2 rkl
riisiviinietikkaa
1 kpl
kurkku
2 tl
sokeria
1/2 tl
sormisuolaa
4

Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa kurkkujen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

1 rkl
seesaminsiemeniä
1
ruukku korianteria
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1150

275

18,8 g

4,8 g

4,5 g

4,0 g

0,8 g

22,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli