Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Carpaccio korealaisittain

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta naudan sisäfilee chilitahnalla, paista kevyesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa raikkaiksi marinoitujen kurkkujen kera.

Ainekset

400 g
naudan sisäfileetä
1/2 tl
sormisuolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä

Chilikastike

1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
2 tl
gochujang-chilitahnaa

Marinoidut kurkut

1 kpl
kurkku
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
sokeria
1/2 tl
sormisuolaa

Lisäksi

1 rkl
seesaminsiemeniä
1
ruukku korianteria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista chilikastike. Yhdistä kulhossa soija, öljy ja chilitahna.

2 tl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
2

Hiero sisäfileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha kulhoon chilikastikkeen kanssa ja pyörittele, kunnes liha on kauttaaltaan kastikkeessa. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi, jotta lihaa on helpompi leikata.

1/2 tl
sormisuolaa
400 g
naudan sisäfileetä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
3

Valmista marinoidut kurkut. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat. Sekoita riisiviinietikan, sokerin ja suolan kanssa.

2 rkl
riisiviinietikkaa
1 kpl
kurkku
2 tl
sokeria
1/2 tl
sormisuolaa
4

Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa kurkkujen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

1 rkl
seesaminsiemeniä
1
ruukku korianteria
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

275

1150

18,8 g

4,8 g

4,5 g

4,0 g

0,8 g

22,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli