Carpaccio korealaisittain
Carpaccio korealaisittain
Yhteistyössä

Carpaccio korealaisittain

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Mausta naudan sisäfilee chilitahnalla, paista kevyesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa raikkaiksi marinoitujen kurkkujen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan sisäfileetä
1/2 tlsormisuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rkloliiviöljyä

Chilikastike

1 rklsoijakastiketta
1 rklseesamiöljyä
2 tlgochujang-chilitahnaa

Marinoidut kurkut

1 kplkurkku
2 rklriisiviinietikkaa
2 tlsokeria
1/2 tlsormisuolaa

Lisäksi

1 rklseesaminsiemeniä
1 ruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Valmista chilikastike. Yhdistä kulhossa soija, öljy ja chilitahna.

    MääräAinesosa
    2 tlgochujang-chilitahnaa
    1 rklsoijakastiketta
    1 rklseesamiöljyä
  2. 2

    Hiero sisäfileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha kulhoon chilikastikkeen kanssa ja pyörittele, kunnes liha on kauttaaltaan kastikkeessa. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi, jotta lihaa on helpompi leikata.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsormisuolaa
    400 gnaudan sisäfileetä
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Valmista marinoidut kurkut. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat. Sekoita riisiviinietikan, sokerin ja suolan kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklriisiviinietikkaa
    1 kplkurkku
    2 tlsokeria
    1/2 tlsormisuolaa
  4. 4

    Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa kurkkujen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 rklseesaminsiemeniä
    1 ruukku korianteria

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä