Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Mausta naudan sisäfilee chilitahnalla, paista kevyesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa raikkaiksi marinoitujen kurkkujen kera.
| 400 g | naudan sisäfileetä |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Chilikastike | |
|---|---|
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 2 tl | gochujang-chilitahnaa |
| Marinoidut kurkut | |
| 1 kpl | kurkku |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 | ruukku korianteria |
Valmista chilikastike. Yhdistä kulhossa soija, öljy ja chilitahna.
Hiero sisäfileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha kulhoon chilikastikkeen kanssa ja pyörittele, kunnes liha on kauttaaltaan kastikkeessa. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi, jotta lihaa on helpompi leikata.
Valmista marinoidut kurkut. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat. Sekoita riisiviinietikan, sokerin ja suolan kanssa.
Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa kurkkujen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Mausta naudan sisäfilee chilitahnalla, paista kevyesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa raikkaiksi marinoitujen kurkkujen kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudan sisäfileetä |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Chilikastike | |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 2 tl | gochujang-chilitahnaa |
Marinoidut kurkut | |
| 1 kpl | kurkku |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 | ruukku korianteria |
Valmista chilikastike. Yhdistä kulhossa soija, öljy ja chilitahna.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 tl | gochujang-chilitahnaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
Hiero sisäfileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha kulhoon chilikastikkeen kanssa ja pyörittele, kunnes liha on kauttaaltaan kastikkeessa. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi, jotta lihaa on helpompi leikata.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 tl | sormisuolaa |
| 400 g | naudan sisäfileetä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmista marinoidut kurkut. Kuori kurkku halutessasi osittain niin, että pintaan muodostuu raitakuvio. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Viipaloi kurkun puolikkaat. Sekoita riisiviinietikan, sokerin ja suolan kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 kpl | kurkku |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa kurkkujen kanssa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 | ruukku korianteria |
275
Energiaa kcal
1150
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
275
Energiaa kcal
1150
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli