Chileläinen tomaattisalsa
15 min

Nappaa talteen!
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | silputtua persiljaa (tai korianteria) |
| 1 rkl | limetinmehua |
| 1 1/2 rkl | kylmäpuristettua oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| sokeria | |
| muutama tippa tabascoa, halutessasi |
- 1.
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Koverra siemenet lusikalla ja poista kovat kannat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja siirrä ne kulhoon. Viipaloi sipuli erittäin kapeiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja anna maustua peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan. Tarjoa kala-, kasvis- tai grilliruokien lisäkkeenä. Salsa sopii hyvin myös hampurilaisten kera. Voit muunnella tulisuutta Tabascon määrällä.
Chileläinen tomaattisalsa
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | silputtua persiljaa (tai korianteria) |
| 1 rkl | limetinmehua |
| 1 1/2 rkl | kylmäpuristettua oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| sokeria | |
| muutama tippa tabascoa, halutessasi |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Koverra siemenet lusikalla ja poista kovat kannat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja siirrä ne kulhoon. Viipaloi sipuli erittäin kapeiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja anna maustua peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan. Tarjoa kala-, kasvis- tai grilliruokien lisäkkeenä. Salsa sopii hyvin myös hampurilaisten kera. Voit muunnella tulisuutta Tabascon määrällä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























