Chili con carne nachoilla
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Chili con carne on pataruoka, joka tunnetaan lämpimistä mausteistaan. Tällä kertaa makua täyteläistää tumma suklaa, ja pata nautitaan nachojen kanssa.
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 100 g | (½ ps) sipulikuutioita (pakaste) |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 400 g | (1 tlk) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) kidneypapuja |
| 25 g | (3 palaa) tummaa suklaata |
| Lisäksi | |
|---|---|
| korianteria tai lehtipersiljaa | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 185 g | (1 ps) nachoja |
- 1.
Paista jauheliha pannulla. Lisää sipuli kypsennyksen loppuvaiheessa ja kuullota hetki. Mausta seos paprikalla, chilillä, juustokuminalla ja oreganolla.
- 2.
Lisää tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä. Lisää vesi, tomaattipyree ja fondi. Kiehauta ja anna hautua 15 minuuttia.
- 3.
Valuta pavut. Lisää ne ja paloiteltu suklaa pataan. Pata on valmis, kun suklaa sulaa.
- 4.
Viimeistele pata yrteillä ja tarjoa ranskankerman sekä nachojen kanssa.
Chili con carne on pataruoka, joka tunnetaan lämpimistä mausteistaan. Tällä kertaa makua täyteläistää tumma suklaa, ja pata nautitaan nachojen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 100 g | (½ ps) sipulikuutioita (pakaste) |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 400 g | (1 tlk) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 230 g | (1 prk, 380/230 g) kidneypapuja |
| 25 g | (3 palaa) tummaa suklaata |
Lisäksi | |
| korianteria tai lehtipersiljaa | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 185 g | (1 ps) nachoja |
Valmistus
- 1
Paista jauheliha pannulla. Lisää sipuli kypsennyksen loppuvaiheessa ja kuullota hetki. Mausta seos paprikalla, chilillä, juustokuminalla ja oreganolla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 100 g (½ ps) sipulikuutioita (pakaste) 2 tl paprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 1 tl juustokuminaa 1 tl oreganoa - 2
Lisää tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä. Lisää vesi, tomaattipyree ja fondi. Kiehauta ja anna hautua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa 1 dl vettä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1 kpl liha-annosfondi - 3
Valuta pavut. Lisää ne ja paloiteltu suklaa pataan. Pata on valmis, kun suklaa sulaa.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk, 380/230 g) kidneypapuja 25 g (3 palaa) tummaa suklaata - 4
Viimeistele pata yrteillä ja tarjoa ranskankerman sekä nachojen kanssa.
Määrä Ainesosa korianteria tai lehtipersiljaa 150 g (1 prk) ranskankermaa 185 g (1 ps) nachoja
Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä saa lisää potkua jalapenoviipaleista.
Ravintosisältö
709
Energiaa kcal
2965
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,5 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
709
Energiaa kcal
2965
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,5 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl chilijauhetta, 1 dl vettä, korianteria tai lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























