Chilisuklaataatelit

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Kuka löytää mantelin? Kun tarjolla on chilisuklaalla päällystettyjä taateleita, jokainen saa onnea tuottavan mantelisydämen.

Ainekset

MääräAinesosa
16 kpltuoretta taatelia
16 kplmantelia

Suklaakuorrutus

100 gsuklaata
1 kplchili
2 rklkookosöljyä
1/2 tlkanelia
suolaa

Lisäksi

50 gvalkosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Poista taateleista kivet ja laita mantelit tilalle.

    MääräAinesosa
    16 kpltuoretta taatelia
    16 kplmantelia
  2. 2

    Rouhi suklaa ja hienonna chili metallikulhoon. Lisää öljy ja kaneli. Kiehauta pienessä kattilassa sen verran vettä, että se ei osu kulhon pohjaan, kun nostat kulhon kattilan päälle. Anna suklaan sulaa kulhossa, sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gsuklaata
    1 kplchili
    2 rklkookosöljyä
    1/2 tlkanelia
  3. 3

    Laita pakastuksen kestävän alustan päälle pala leivinpaperia. Dippaa taatelit suklaassa ja laita leivinpaperille. Siirrä pakastimeen 10 minuutiksi.

  4. 4

    Lämmitä jäähtynyt suklaasula uudelleen vesihauteessa ja dippaa taateleihin toinen kerros suklaata.

  5. 5

    Sulata valkosuklaa samalla tavalla varovasti ja valuta koristeeksi taateleiden päälle. Anna suklaan jähmettyä muutama tunti.

    MääräAinesosa
    50 gvalkosuklaata
  6. 6

    Vinkki: Koristele suklaataatelit halutessasi chilillä ja tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, 0,5 tl Kanelia, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä