Chilisuklaataatelit

Nappaa talteen!
Kuka löytää mantelin? Kun tarjolla on chilisuklaalla päällystettyjä taateleita, jokainen saa onnea tuottavan mantelisydämen.
| 16 kpl | tuoretta taatelia |
| 16 kpl | mantelia |
| Suklaakuorrutus | |
|---|---|
| 100 g | suklaata |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | kookosöljyä |
| 1/2 tl | kanelia |
| suolaa | |
| Lisäksi | |
| 50 g | valkosuklaata |
- 1.
Poista taateleista kivet ja laita mantelit tilalle.
- 2.
Rouhi suklaa ja hienonna chili metallikulhoon. Lisää öljy ja kaneli. Kiehauta pienessä kattilassa sen verran vettä, että se ei osu kulhon pohjaan, kun nostat kulhon kattilan päälle. Anna suklaan sulaa kulhossa, sekoita tasaiseksi.
- 3.
Laita pakastuksen kestävän alustan päälle pala leivinpaperia. Dippaa taatelit suklaassa ja laita leivinpaperille. Siirrä pakastimeen 10 minuutiksi.
- 4.
Lämmitä jäähtynyt suklaasula uudelleen vesihauteessa ja dippaa taateleihin toinen kerros suklaata.
- 5.
Sulata valkosuklaa samalla tavalla varovasti ja valuta koristeeksi taateleiden päälle. Anna suklaan jähmettyä muutama tunti.
- 6.
Vinkki: Koristele suklaataatelit halutessasi chilillä ja tomusokerilla.
Chilisuklaataatelit
Kuka löytää mantelin? Kun tarjolla on chilisuklaalla päällystettyjä taateleita, jokainen saa onnea tuottavan mantelisydämen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 16 kpl | tuoretta taatelia |
| 16 kpl | mantelia |
Suklaakuorrutus | |
| 100 g | suklaata |
| 1 kpl | chili |
| 2 rkl | kookosöljyä |
| 1/2 tl | kanelia |
| suolaa | |
Lisäksi | |
| 50 g | valkosuklaata |
Valmistus
- 1
Poista taateleista kivet ja laita mantelit tilalle.
Määrä Ainesosa 16 kpl tuoretta taatelia 16 kpl mantelia - 2
Rouhi suklaa ja hienonna chili metallikulhoon. Lisää öljy ja kaneli. Kiehauta pienessä kattilassa sen verran vettä, että se ei osu kulhon pohjaan, kun nostat kulhon kattilan päälle. Anna suklaan sulaa kulhossa, sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 100 g suklaata 1 kpl chili 2 rkl kookosöljyä 1/2 tl kanelia - 3
Laita pakastuksen kestävän alustan päälle pala leivinpaperia. Dippaa taatelit suklaassa ja laita leivinpaperille. Siirrä pakastimeen 10 minuutiksi.
- 4
Lämmitä jäähtynyt suklaasula uudelleen vesihauteessa ja dippaa taateleihin toinen kerros suklaata.
- 5
Sulata valkosuklaa samalla tavalla varovasti ja valuta koristeeksi taateleiden päälle. Anna suklaan jähmettyä muutama tunti.
Määrä Ainesosa 50 g valkosuklaata - 6
Vinkki: Koristele suklaataatelit halutessasi chilillä ja tomusokerilla.
Ravintosisältö
201
Energiaa kcal
842
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,4 g
Hiilihydraatteja
9,1 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
201
Energiaa kcal
842
Energiaa kj
15,1 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,4 g
Hiilihydraatteja
9,1 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, 0,5 tl Kanelia, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























