Chimichurri-hampurilaiset

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Argentiinalaisissa hampurilaisissa yhdistyvät itse leivotut kuohkeat briossisämpylät, raikas yrttinen chimichurrimajoneesi ja kokolihapihvit. Taikinasta tulee 8 briossisämpylää, pakasta niistä puolet seuraavaa kertaa varten.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Briossisämpylät

2 1/2 dlkevytmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
2 kplkananmunaa
2 rklsokeria
1 tlsuolaa
8 dlvehnäjauhoja
100 gvoita (huoneenlämpöistä)

Voiteluun

1 kplkananmuna

Hampurilaispihvit

700 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tlsuolaa
3/4 tlmustapippuria rouhittuna

Chimichurrimajoneesi

2 dlmajoneesia
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplpunaista chiliä
1 kplruukku lehtipersiljaa
1 kplruukku korianteria
1 tlpunaviinietikkaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

juustoviipaleita (esim. monterey jack)
salaattia, tomaattia, punasipulia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Tee sämpylät. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlkevytmaitoa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    2 kplkananmunaa
    2 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    8 dlvehnäjauhoja
    100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  2. 2

    Valmista majoneesi. Kuori ja paloittele valkosipuli. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Nosta majoneesi jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    2 dlmajoneesia
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 kplpunaista chiliä
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    1 kplruukku korianteria
    1 tlpunaviinietikkaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti ja muotoile neljäksi pihviksi. Tee keskelle pihvejä pieni painauma, jotta pihvistä tulee paistuessaan tasaisen paksu. Grillaa tai paista pihvit kuumalla pannulla 8–10 minuuttia puolivälissä kääntäen. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle paiston lopussa ja anna sulaa hetki.

    MääräAinesosa
    700 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
    1 tlsuolaa
    3/4 tlmustapippuria rouhittuna
    juustoviipaleita (esim. monterey jack)
  5. 5

    Halkaise 4 briossisämpylää ja paahda leikkuupinnat rapeiksi grillissä tai pannulla. Täytä briossit pihvillä, chimichurrimajoneesilla, salaatilla, tomaattiviipaleilla ja punasipulirenkailla.

    MääräAinesosa
    salaattia, tomaattia, punasipulia

Vinkki: Pakasta ylijäävät briossisämpylät. Kokeile brunssilla sämpylöiden täytteenä juustoa ja marmeladia tai maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja pensasmustikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 tl mustapippuria rouhittuna, juustoviipaleita (esim. Monterey Jack), salaattia, tomaattia, punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä