Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chimichurri-hampurilaiset

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Argentiinalaisissa hampurilaisissa yhdistyvät itse leivotut kuohkeat briossisämpylät, raikas yrttinen chimichurrimajoneesi ja kokolihapihvit. Taikinasta tulee 8 briossisämpylää, pakasta niistä puolet seuraavaa kertaa varten.

Ainekset

Briossisämpylät

2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita (huoneenlämpöistä)

Voiteluun

1 kpl
kananmuna

Hampurilaispihvit

700 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Chimichurrimajoneesi

2 dl
majoneesia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
ruukku korianteria
1 tl
punaviinietikkaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

juustoviipaleita (esim. Monterey Jack), salaattia, tomaattia, punasipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee sämpylät. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.

2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2

Valmista majoneesi. Kuori ja paloittele valkosipuli. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Nosta majoneesi jääkaappiin maustumaan.

2 dl
majoneesia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
ruukku korianteria
1 tl
punaviinietikkaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
3

Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
4

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti ja muotoile neljäksi pihviksi. Tee keskelle pihvejä pieni painauma, jotta pihvistä tulee paistuessaan tasaisen paksu. Grillaa tai paista pihvit kuumalla pannulla 8–10 minuuttia puolivälissä kääntäen. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle paiston lopussa ja anna sulaa hetki.

700 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Halkaise 4 briossisämpylää ja paahda leikkuupinnat rapeiksi grillissä tai pannulla. Täytä briossit pihvillä, chimichurrimajoneesilla, salaatilla, tomaattiviipaleilla ja punasipulirenkailla.

juustoviipaleita (esim. Monterey Jack), salaattia, tomaattia, punasipulia

Vinkki: Pakasta ylijäävät briossisämpylät. Kokeile brunssilla sämpylöiden täytteenä juustoa ja marmeladia tai maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja pensasmustikoita.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 10.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1519

6359

95,3 g

30,8 g

106,5 g

11,3 g

5,0 g

57,3 g

4,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl mustapippuria rouhittuna,

juustoviipaleita (esim, Monterey Jack), salaattia, tomaattia, punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli