Chimichurri-hampurilaiset
Ainekset
Briossisämpylät
Voiteluun
Hampurilaispihvit
Chimichurrimajoneesi
Lisäksi
Valmistus
Tee sämpylät. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.
Valmista majoneesi. Kuori ja paloittele valkosipuli. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Nosta majoneesi jääkaappiin maustumaan.
Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 8 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti ja muotoile neljäksi pihviksi. Tee keskelle pihvejä pieni painauma, jotta pihvistä tulee paistuessaan tasaisen paksu. Grillaa tai paista pihvit kuumalla pannulla 8–10 minuuttia puolivälissä kääntäen. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle paiston lopussa ja anna sulaa hetki.
Halkaise 4 briossisämpylää ja paahda leikkuupinnat rapeiksi grillissä tai pannulla. Täytä briossit pihvillä, chimichurrimajoneesilla, salaatilla, tomaattiviipaleilla ja punasipulirenkailla.
Vinkki: Pakasta ylijäävät briossisämpylät. Kokeile brunssilla sämpylöiden täytteenä juustoa ja marmeladia tai maapähkinävoita, banaaniviipaleita ja pensasmustikoita.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1519
6359
95,3 g
30,8 g
106,5 g
11,3 g
5,0 g
57,3 g
4,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 tl mustapippuria rouhittuna,
juustoviipaleita (esim, Monterey Jack),
salaattia, tomaattia, punasipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli