Curryrisotto ja paistettua siikaa

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Kokeile jotain uutta ja mausta risotto aasialaisin mauin currytahnalla ja limellä. Risoton kanssa maistuu pannulla rapeaksi paistettu siika.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
2 - 3 rklpunaista currytahnaa
3 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä (5.5 %)
1 kpllime
75 gpitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani)
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Paistettu siika

400 gsiikafileetä
1/2 tlsuolaa
1 - 2 rklrypsiöljyä tai voita
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(korianteria)
(limelohkoja)

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi. Liuota liemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja riisi. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna imeytyä riisiin. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    2 - 3 rklpunaista currytahnaa
    3 dlrisottoriisiä
    2 dlvalkoviiniä (5.5 %)
  3. 3

    Pese lime ja purista mehu. Raasta juusto. Lisää juusto, mehu ja pippuri risottoon.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    75 gpitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani)
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Paista kaloja rasvassa pannulla nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.

    MääräAinesosa
    400 gsiikafileetä
    1/2 tlsuolaa
    1 - 2 rklrypsiöljyä tai voita
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Jaa risotto lautasille ja kalat päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja limellä.

    MääräAinesosa
    (korianteria)
    (limelohkoja)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (korianteria), (limelohkoja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä