Curryrisotto ja paistettua siikaa
45 min

Nappaa talteen!
Kokeile jotain uutta ja mausta risotto aasialaisin mauin currytahnalla ja limellä. Risoton kanssa maistuu pannulla rapeaksi paistettu siika.
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 - 3 rkl | punaista currytahnaa |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä (5.5 %) |
| 1 kpl | lime |
| 75 g | pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paistettu siika | |
|---|---|
| 400 g | siikafileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 - 2 rkl | rypsiöljyä tai voita |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| (korianteria) | |
| (limelohkoja) | |
- 1.
Kiehauta vesi. Liuota liemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja riisi. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna imeytyä riisiin. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
- 3.
Pese lime ja purista mehu. Raasta juusto. Lisää juusto, mehu ja pippuri risottoon.
- 4.
Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Paista kaloja rasvassa pannulla nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.
- 5.
Jaa risotto lautasille ja kalat päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja limellä.
Curryrisotto ja paistettua siikaa
Kokeile jotain uutta ja mausta risotto aasialaisin mauin currytahnalla ja limellä. Risoton kanssa maistuu pannulla rapeaksi paistettu siika.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 - 3 rkl | punaista currytahnaa |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä (5.5 %) |
| 1 kpl | lime |
| 75 g | pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paistettu siika | |
| 400 g | siikafileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 - 2 rkl | rypsiöljyä tai voita |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| (korianteria) | |
| (limelohkoja) | |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi. Liuota liemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja riisi. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna imeytyä riisiin. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 2 - 3 rkl punaista currytahnaa 3 dl risottoriisiä 2 dl valkoviiniä (5.5 %) - 3
Pese lime ja purista mehu. Raasta juusto. Lisää juusto, mehu ja pippuri risottoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 75 g pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani) 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Paista kaloja rasvassa pannulla nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.
Määrä Ainesosa 400 g siikafileetä 1/2 tl suolaa 1 - 2 rkl rypsiöljyä tai voita 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Jaa risotto lautasille ja kalat päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja limellä.
Määrä Ainesosa (korianteria) (limelohkoja)
Ravintosisältö
604
Energiaa kcal
2527
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
604
Energiaa kcal
2527
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (korianteria), (limelohkoja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























