Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja suikaloitu appelsiininkuori. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää tee. Anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi appelsiinit ja kiivit. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Lisää päälle appelsiini-teeliemi. Peitä ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1093
261
1,5 g
—
52,5 g
52,3 g
6,3 g
2,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Appelsiinin suikaloitu kuori,
3 dl Haudutettua earl grey -teetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli