English muffins eli aamupalamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

English muffins eli aamupalamuffinit

timer-icon15 min
Fork and knife
24 Annosta
Fork and knife
24 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Maitoa
1 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
50 g
Rasvaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
9 dl
Vehnäjauhoja

leipomiseen

1 dl
Mannasuurimoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Lisää noin 3 dl jauhoja sekä sulatettu rasva. Sekoita ja lisää loput jauhot.Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota puoli tuntia. Vaivaa taikinaa ensin leivinpöydällä, käytä tarvittaessa vehnäjauhoja, ettei taikina tartu pöytään. Ripottele reilusti mannasuurimoita pöydälle ja kauli taikina paksuhkoksi levyksi. Ota muotilla (lasi tai muki) pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperille uunipellille.Kohota 20 minuuttia.Paista muffinit rasvassa pannulla. Paista niitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kääntele usein paiston aikana. Voit paistaa leivonnaiset myös uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Käännä muffinit paistamisen puolivälissä.Halkaise muffinit lämpiminä haarukan avulla ja tarjoile rasvan tai hillon kanssa. Suomalaiselle aamupalalle sopivat myös juustot ja leikkeleet.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.1.2005
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.