Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalaiset piknikpatongit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Espanjalaisittain täytettyjen patonkien eli bocadillojen sisään sujahtaa manchegojuustoa, marinoitua paprikaa ja versoja. Valitse täytteeseen lisäksi ilmakuivattua kinkkua tai kasviksia. Pakkaa leivät piknikevääksi tai tarjoa brunssilla.

Ainekset

1 kpl
patonki
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä

Täytevaihtoehto 1: liha

200 g
manchegojuustoa
1
prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3/4 dl
valkosipulilla maustettua täysmajoneesia
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
70 g
(noin 2 dl) versoseosta

Täytevaihtoehto 2: kasvis

200 g
manchegojuustoa
1
prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3/4 dl
valkosipulilla maustettua täysmajoneesia
100 g
kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä
70 g
(noin 2 dl) versoseosta

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Halkaise patonki. Kuori valkosipulit. Hiero patongin puolikkaisiin valkosipulia ja valuta päälle öljyä. Paista uunissa leikkuupinta ylöspäin noin 5 minuuttia tai kunnes patonki rapeutuu ja saa hieman väriä.

1 kpl
patonki
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2

Viipaloi juusto. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi.

200 g
manchegojuustoa
1
prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3

Levitä majoneesia patongin puolikkaille. Laita toisen puolikkaan päälle kinkkua (jos valmistat täytevaihtoehdon 1) tai kasviksia (jos valmistat täytevaihtoehdon 2).

3/4 dl
valkosipulilla maustettua täysmajoneesia
100 g
kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
4

Laita patongille juustoa, paprikaa ja versoseosta. Aseta toinen puolikas kanneksi. Viipaloi patonki.

200 g
manchegojuustoa
70 g
(noin 2 dl) versoseosta
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2019
|
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1721

37,3 g

12,3 g

3,0 g

0,5 g

0,3 g

16,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli