Espanjalaiset piknikpatongit
Espanjalaiset piknikpatongit
Yhteistyössä

Espanjalaiset piknikpatongit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Espanjalaisittain täytettyjen patonkien eli bocadillojen sisään sujahtaa manchegojuustoa, marinoitua paprikaa ja versoja. Valitse täytteeseen lisäksi ilmakuivattua kinkkua tai kasviksia. Pakkaa leivät piknikevääksi tai tarjoa brunssilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpatonki
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä

Täytevaihtoehto 1: liha

200 gmanchegojuustoa
1 prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3/4 dlvalkosipulilla maustettua täysmajoneesia
80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
70 g(noin 2 dl) versoseosta

Täytevaihtoehto 2: kasvis

200 gmanchegojuustoa
1 prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3/4 dlvalkosipulilla maustettua täysmajoneesia
100 gkasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä
70 g(noin 2 dl) versoseosta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Halkaise patonki. Kuori valkosipulit. Hiero patongin puolikkaisiin valkosipulia ja valuta päälle öljyä. Paista uunissa leikkuupinta ylöspäin noin 5 minuuttia tai kunnes patonki rapeutuu ja saa hieman väriä.

    MääräAinesosa
    1 kplpatonki
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Viipaloi juusto. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    200 gmanchegojuustoa
    1 prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
  3. 3

    Levitä majoneesia patongin puolikkaille. Laita toisen puolikkaan päälle kinkkua (jos valmistat täytevaihtoehdon 1) tai kasviksia (jos valmistat täytevaihtoehdon 2).

    MääräAinesosa
    3/4 dlvalkosipulilla maustettua täysmajoneesia
    100 gkasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä
    80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
  4. 4

    Laita patongille juustoa, paprikaa ja versoseosta. Aseta toinen puolikas kanneksi. Viipaloi patonki.

    MääräAinesosa
    200 gmanchegojuustoa
    70 g(noin 2 dl) versoseosta

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä