Yhteistyössä: Food Market Herkku

15 min

Nappaa talteen!
Espanjalaisittain täytettyjen patonkien eli bocadillojen sisään sujahtaa manchegojuustoa, marinoitua paprikaa ja versoja. Valitse täytteeseen lisäksi ilmakuivattua kinkkua tai kasviksia. Pakkaa leivät piknikevääksi tai tarjoa brunssilla.
| 1 kpl | patonki |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Täytevaihtoehto 1: liha | |
|---|---|
| 200 g | manchegojuustoa |
| 1 | prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä |
| 3/4 dl | valkosipulilla maustettua täysmajoneesia |
| 80 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 70 g | (noin 2 dl) versoseosta |
| Täytevaihtoehto 2: kasvis | |
| 200 g | manchegojuustoa |
| 1 | prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä |
| 3/4 dl | valkosipulilla maustettua täysmajoneesia |
| 100 g | kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä |
| 70 g | (noin 2 dl) versoseosta |
Säädä uuni 225 asteeseen. Halkaise patonki. Kuori valkosipulit. Hiero patongin puolikkaisiin valkosipulia ja valuta päälle öljyä. Paista uunissa leikkuupinta ylöspäin noin 5 minuuttia tai kunnes patonki rapeutuu ja saa hieman väriä.
Viipaloi juusto. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi.
Levitä majoneesia patongin puolikkaille. Laita toisen puolikkaan päälle kinkkua (jos valmistat täytevaihtoehdon 1) tai kasviksia (jos valmistat täytevaihtoehdon 2).
Laita patongille juustoa, paprikaa ja versoseosta. Aseta toinen puolikas kanneksi. Viipaloi patonki.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Espanjalaisittain täytettyjen patonkien eli bocadillojen sisään sujahtaa manchegojuustoa, marinoitua paprikaa ja versoja. Valitse täytteeseen lisäksi ilmakuivattua kinkkua tai kasviksia. Pakkaa leivät piknikevääksi tai tarjoa brunssilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | patonki |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Täytevaihtoehto 1: liha | |
| 200 g | manchegojuustoa |
| 1 | prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä |
| 3/4 dl | valkosipulilla maustettua täysmajoneesia |
| 80 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 70 g | (noin 2 dl) versoseosta |
Täytevaihtoehto 2: kasvis | |
| 200 g | manchegojuustoa |
| 1 | prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä |
| 3/4 dl | valkosipulilla maustettua täysmajoneesia |
| 100 g | kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä |
| 70 g | (noin 2 dl) versoseosta |
Säädä uuni 225 asteeseen. Halkaise patonki. Kuori valkosipulit. Hiero patongin puolikkaisiin valkosipulia ja valuta päälle öljyä. Paista uunissa leikkuupinta ylöspäin noin 5 minuuttia tai kunnes patonki rapeutuu ja saa hieman väriä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | patonki |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Viipaloi juusto. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | manchegojuustoa |
| 1 | prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä |
Levitä majoneesia patongin puolikkaille. Laita toisen puolikkaan päälle kinkkua (jos valmistat täytevaihtoehdon 1) tai kasviksia (jos valmistat täytevaihtoehdon 2).
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3/4 dl | valkosipulilla maustettua täysmajoneesia |
| 100 g | kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä |
| 80 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
Laita patongille juustoa, paprikaa ja versoseosta. Aseta toinen puolikas kanneksi. Viipaloi patonki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | manchegojuustoa |
| 70 g | (noin 2 dl) versoseosta |
411
Energiaa kcal
1721
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
411
Energiaa kcal
1721
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli