Espanjalaiset piknikpatongit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalaiset piknikpatongit

Espanjalaiset piknikpatongit
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
225°C
Espanjalaisittain täytettyjen patonkien eli bocadillojen sisään sujahtaa manchegojuustoa, marinoitua paprikaa ja versoja. Valitse täytteeseen lisäksi ilmakuivattua kinkkua tai kasviksia. Pakkaa leivät piknikevääksi tai tarjoa brunssilla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
patonki
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä

TÄYTEVAIHTOEHTO 1: LIHA

200 g
manchegojuustoa
1
prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3/4 dl
valkosipulilla maustettua täysmajoneesia
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
70 g
(noin 2 dl) versoseosta

TÄYTEVAIHTOEHTO 2: KASVIS

200 g
manchegojuustoa
1
prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3/4 dl
valkosipulilla maustettua täysmajoneesia
100 g
kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä
70 g
(noin 2 dl) versoseosta

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Halkaise patonki. Kuori valkosipulit. Hiero patongin puolikkaisiin valkosipulia ja valuta päälle öljyä. Paista uunissa leikkuupinta ylöspäin noin 5 minuuttia tai kunnes patonki rapeutuu ja saa hieman väriä.

1 kpl
patonki
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2

Viipaloi juusto. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi.

200 g
manchegojuustoa
1
prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä
3

Levitä majoneesia patongin puolikkaille. Laita toisen puolikkaan päälle kinkkua (jos valmistat täytevaihtoehdon 1) tai kasviksia (jos valmistat täytevaihtoehdon 2).

3/4 dl
valkosipulilla maustettua täysmajoneesia
100 g
kasviksia, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja ja retiisejä
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
4

Laita patongille juustoa, paprikaa ja versoseosta. Aseta toinen puolikas kanneksi. Viipaloi patonki.

200 g
manchegojuustoa
70 g
(noin 2 dl) versoseosta
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia16 g65 g
Rasvaa37 g149 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1721 6883
Energiaa kcal411 1645

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia16 g65 g
Rasvaa37 g149 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1721 6883
Energiaa kcal411 1645

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • prk (270 g/105 g) makeaa punaista paprikaa suolaliemessä

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.