Filee wellington ja olutkastike

Nappaa talteen!
Kääri naudansisäfilee lehtitaikinakääröön ja piilota fileen sisään muun muassa pekonia, herkkusieniä ja yrttejä. Filee wellington on juhlava klassikko, joka maistuu vaikkapa isänpäivänä. Olutkastike viimeistelee fileen. Katso kuvalliset ohjeet!
| 1 kg | naudan sisäfileetä |
| ripaus suolaa | |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| öljyä | |
| Täyte | |
| 3 kpl | pekoniviipaletta |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa |
| Taikinakuori | |
| 3 kpl | lehtitaikinalevyä |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Olut-kermakastike | |
| 2 dl | olutta |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | fondikuutio, esim. naudanliha |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
- 1.
Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.
- 2.
Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.
- 3.
Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.
- 4.
Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.
- 5.
Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.
- 6.
Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.
Filee wellington ja olutkastike
Kääri naudansisäfilee lehtitaikinakääröön ja piilota fileen sisään muun muassa pekonia, herkkusieniä ja yrttejä. Filee wellington on juhlava klassikko, joka maistuu vaikkapa isänpäivänä. Olutkastike viimeistelee fileen. Katso kuvalliset ohjeet!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan sisäfileetä |
| ripaus suolaa | |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Täyte | |
| 3 kpl | pekoniviipaletta |
| 200 g | herkkusieniä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa |
Taikinakuori | |
| 3 kpl | lehtitaikinalevyä |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Olut-kermakastike | |
| 2 dl | olutta |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | fondikuutio, esim. naudanliha |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
Valmistus
1Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 3 kpl pekoniviipaletta suolaa 1 kpl pieni sipuli 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa rouhittua mustapippuria 200 g herkkusieniä
2Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.
Määrä Ainesosa 1 kg naudan sisäfileetä ripaus suolaa
3Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl lehtitaikinalevyä
4Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.
5Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
6Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 1 kpl fondikuutio, esim. naudanliha 1 rkl makeaa soijakastiketta 2 dl olutta 2 dl kuohukermaa 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
Ravintosisältö
365
Energiaa kcal
1528
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
40,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
365
Energiaa kcal
1528
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
40,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ripaus suolaa, Öljyä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 kpl Lehtitaikinalevyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































