Friteeratut kasvikset

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Frityyritaikina

2 kplmunaa
2 rkloliiviöljyä
2 1/2 dlolutta tai pilsneriä
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
2 rklhienonnettua tuoretta basilikaa

Friteerattavat kasvikset

varsisellerinpalat, parsakaalin nuput, uudet porkkanat paloiteltuina, pikkumaissit

Kypsentämiseen

1/2 lmaissi- tai soijaöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keltuaiset ja öljy. Lisää vuorotellen jauhoja ja olutta. Mausta taikina suolalla ja basilikalla. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset.Kuori tai raaputa tai huuhdo kasvikset sopivan kokoisiksi haarukkapaloiksi. Kuivata ne hyvin.Kuumenna öljy. Kokeile kuumuutta leipäkuutiolla. Jos se ruskistuu 10 sekunnissa, vähennä levyn lämpöä ja aloita kypsentäminen.Kasta pala kasvista taikinassa ja pudota varovasti öljyyn. Lisää 2-3 kasvista mukaan samanaikaisesti. Kypsennä ja nosta palat reikäkauhalla talouspaperille vadille. Se imee liian rasvan.Jatka edelleen, kunnes kaikki kasvikset on kypsennetty.Asettele kasvikset kauniisti tarjoiluvadille ja tarjoa lisänä kermavaahdolla tai ranskankermalla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella maustettua majoneesia.Tarjoa kasvikset alkupaloina tai illanistujaisissa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä