Friteeratut kasvikset - Yhteishyvä

Friteeratut kasvikset

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

FRITYYRITAIKINA

2 kpl
Munaa
2 rkl
Oliiviöljyä
2 1/2 dl
Olutta tai pilsneriä
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Hienonnettua tuoretta basilikaa

FRITEERATTAVAT KASVIKSET

Varsisellerinpalat, parsakaalin nuput, uudet porkkanat paloiteltuina, pikkumaissit

KYPSENTÄMISEEN

1/2 l
Maissi- tai soijaöljyä

Näin teet

1

Sekoita keltuaiset ja öljy. Lisää vuorotellen jauhoja ja olutta. Mausta taikina suolalla ja basilikalla. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset.Kuori tai raaputa tai huuhdo kasvikset sopivan kokoisiksi haarukkapaloiksi. Kuivata ne hyvin.Kuumenna öljy. Kokeile kuumuutta leipäkuutiolla. Jos se ruskistuu 10 sekunnissa, vähennä levyn lämpöä ja aloita kypsentäminen.Kasta pala kasvista taikinassa ja pudota varovasti öljyyn. Lisää 2-3 kasvista mukaan samanaikaisesti. Kypsennä ja nosta palat reikäkauhalla talouspaperille vadille. Se imee liian rasvan.Jatka edelleen, kunnes kaikki kasvikset on kypsennetty.Asettele kasvikset kauniisti tarjoiluvadille ja tarjoa lisänä kermavaahdolla tai ranskankermalla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella maustettua majoneesia.Tarjoa kasvikset alkupaloina tai illanistujaisissa.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 15.2.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa