Gluteeniton kaura-siemennäkkäri
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämän helpommaksi ei näkkäri enää tule: sekoita vain ainekset keskenään, taputtele pellille ja paista rapeaksi.
| 1 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 dl | kurpitsansiemeniä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 dl | kiehuvan kuumaa vettä |
| 1 tl | siirappia |
- 1.
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.
- 2.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti. Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.
- 3.
Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.
Gluteeniton kaura-siemennäkkäri
Tämän helpommaksi ei näkkäri enää tule: sekoita vain ainekset keskenään, taputtele pellille ja paista rapeaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 dl | kurpitsansiemeniä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 dl | kiehuvan kuumaa vettä |
| 1 tl | siirappia |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl gluteenitonta jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta 3/4 tl suolaa 1/2 dl seesaminsiemeniä 1/2 dl kurpitsansiemeniä 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 1/2 dl öljyä 2 dl kiehuvan kuumaa vettä 1 tl siirappia - 2
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti. Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.
- 3
Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.
Säilytä siemennäkkäri tiiviissä rasiassa tai lasipurkissa, niin se säilyttää rapsakkuutensa.
Ravintosisältö
62
Energiaa kcal
260
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
62
Energiaa kcal
260
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























