Gluteeniton kaura-siemennäkkäri

Arvostele resepti
20 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Tämän helpommaksi ei näkkäri enää tule: sekoita vain ainekset keskenään, taputtele pellille ja paista rapeaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 dlgluteenitonta jauhoseosta
1/2 dlseesaminsiemeniä
1/2 dlkurpitsansiemeniä
3/4 tlsuolaa
1 tlleivinjauhetta
1/2 dlöljyä
2 dlkiehuvan kuumaa vettä
1 tlsiirappia

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1 tlleivinjauhetta
    3/4 tlsuolaa
    1/2 dlseesaminsiemeniä
    1/2 dlkurpitsansiemeniä
    1 1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
    1/2 dlöljyä
    2 dlkiehuvan kuumaa vettä
    1 tlsiirappia
  2. 2

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Sujauta käsi muovipussiin, jolloin taikinan taputtelu litteäksi levyksi sujuu helposti.  Leikkaa taikinalevy noin 4 x 5 cm:n paloiksi veitsellä tai taikinapyörällä.

  3. 3

    Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes näkkäri on rapeaa myös keskeltä. Katkaise uunista lämpö ja anna näkkärin kuivua vielä jälkilämmössä. Paloittele näkkäri täysin jäähtyneenä.

Säilytä siemennäkkäri tiiviissä rasiassa tai lasipurkissa, niin se säilyttää rapsakkuutensa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä