Granaattiomena-kuskussalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Granaattiomena-kuskussalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Kuskusia
3 dl
Kasvislientä
1 kpl
Granaattiomena
2 dl
Tummia viinirypäleitä
1 kpl
Appelsiini
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta kasvisliemi ja kaada kuskussuurimoiden päälle ja peitä kulho kannella. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita suurimot haarukalla irtonaisiksi. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suuren kulhon päällä, jotta neste ja siemenet valuvat kulhoon. Huuhdo ja halkaise rypäleet. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja pilko lohkot. Lisää hedelmät ja hienonnetut yrtit, oliiviöljy ja mausteet kuskusin joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1430

342

8,5 g

1,3 g

55,8 g

13,3 g

4,5 g

7,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli