Granaattiomena-kuskussalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkuskusia
3 dlkasvislientä
1 kplgranaattiomena
2 dltummia viinirypäleitä
1 kplappelsiini
1 dlhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta kasvisliemi ja kaada kuskussuurimoiden päälle ja peitä kulho kannella. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita suurimot haarukalla irtonaisiksi. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suuren kulhon päällä, jotta neste ja siemenet valuvat kulhoon. Huuhdo ja halkaise rypäleet. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja pilko lohkot. Lisää hedelmät ja hienonnetut yrtit, oliiviöljy ja mausteet kuskusin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä