Gratinoidut kasvikset - Yhteishyvä

Gratinoidut kasvikset

Annokset
5
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Parsakaali tai 2 kyssäkaalia
1 kpl
Kukkakaali
3 kpl
Tomaattia

JUUSTOKASTIKE:

2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
3 dl
Juustoraastetta (n. 150 g)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Muskottipähkinää, halutessasi
Valkopippuria

Näin teet

1

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, jotta se kypsyy uunissa. Irrota parsa- ja kukkakaaleista kukinnot ja paloittele varret. Keitä kaalit puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Laita kaikki kasvikset sekaisin uunivuokaan.

1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Parsakaali tai 2 kyssäkaalia
1 kpl
Kukkakaali
3 kpl
Tomaattia
2

Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä hetki. Lisää maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta sekoitellen, kunnes se saostuu. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike kasvisten päälle ja kypsennä 200 asteessa 20–30 minuuttia. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan leivän ja salaatin kanssa.

2 rkl
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
3 dl
Juustoraastetta (n. 150 g)
Valkopippuria
1/4 tl
Muskottipähkinää, halutessasi
1/2 tl
Suolaa
Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.8.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa