Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu katkarapusalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista kesäinen salaatti caesarsalaatin tapaan, mutta vaihteeksi grillissä. Jäävuorisalaatti kestää hyvin grillauksen.

Ainekset

1 kpl
(200 g) katkarapuja
1 kpl
Jäävuorisalaatti
1 dl
Parmesaanilastuja
3 dl
Leipäkrutonkeja

Kastike

1 kpl
Keltuainen
3 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Vettä
1 tl
Sinappia
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 dl
Öljyä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1/2 dl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan jo vähintään 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Valuta neste pois sulaneista ravuista. Kuumenna grilli.

Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös.

Leikkaa salaattikerä neljään osaan. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes ne ovat kauttaaltaan hiukan hiiltyneet, käännä ja grillaa toinen puoli.

Nosta grillattujen salaattien päälle katkarapuja, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

260

1088

26,3 g

2,3 g

2,0 g

2,0 g

1,5 g

4,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaanilastuja,

3 dl Leipäkrutonkeja,

1 rkl Sitruunamehua,

1 rkl Vettä,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Pieni valkosipulinkynsi,

0,5 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli