Grillattu katkarapusalaatti

Valmista kesäinen salaatti caesarsalaatin tapaan, mutta vaihteeksi grillissä. Jäävuorisalaatti kestää hyvin grillauksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(200 g) katkarapuja
1 kpljäävuorisalaatti
1 dlparmesaanilastuja
3 dlleipäkrutonkeja

Kastike

1 kplkeltuainen
3 kplanjovisfileetä
1 rklsitruunamehua
1 rklvettä
1 tlsinappia
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
1 dlöljyä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1/2 dlparmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan jo vähintään 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

    Valuta neste pois sulaneista ravuista. Kuumenna grilli.

    Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös.

    Leikkaa salaattikerä neljään osaan. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes ne ovat kauttaaltaan hiukan hiiltyneet, käännä ja grillaa toinen puoli.

    Nosta grillattujen salaattien päälle katkarapuja, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaanilastuja, 3 dl Leipäkrutonkeja, 1 rkl Sitruunamehua, 1 rkl Vettä, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Pieni valkosipulinkynsi, 0,5 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä