Grillattu katkarapusalaatti

Nappaa talteen!
Valmista kesäinen salaatti caesarsalaatin tapaan, mutta vaihteeksi grillissä. Jäävuorisalaatti kestää hyvin grillauksen.
| 1 kpl | (200 g) katkarapuja |
| 1 kpl | jäävuorisalaatti |
| 1 dl | parmesaanilastuja |
| 3 dl | leipäkrutonkeja |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | keltuainen |
| 3 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 1 dl | öljyä |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
- 1.
Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan jo vähintään 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Valuta neste pois sulaneista ravuista. Kuumenna grilli.
Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös.
Leikkaa salaattikerä neljään osaan. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes ne ovat kauttaaltaan hiukan hiiltyneet, käännä ja grillaa toinen puoli.
Nosta grillattujen salaattien päälle katkarapuja, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.
Grillattu katkarapusalaatti
Valmista kesäinen salaatti caesarsalaatin tapaan, mutta vaihteeksi grillissä. Jäävuorisalaatti kestää hyvin grillauksen.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) katkarapuja |
| 1 kpl | jäävuorisalaatti |
| 1 dl | parmesaanilastuja |
| 3 dl | leipäkrutonkeja |
Kastike | |
| 1 kpl | keltuainen |
| 3 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 1 dl | öljyä |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | parmesaaniraastetta |
Valmistus
- 1
Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan jo vähintään 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Valuta neste pois sulaneista ravuista. Kuumenna grilli.
Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös.
Leikkaa salaattikerä neljään osaan. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes ne ovat kauttaaltaan hiukan hiiltyneet, käännä ja grillaa toinen puoli.
Nosta grillattujen salaattien päälle katkarapuja, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
245
Energiaa kcal
1025
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
—
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
245
Energiaa kcal
1025
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
—
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaanilastuja, 3 dl Leipäkrutonkeja, 1 rkl Sitruunamehua, 1 rkl Vettä, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Pieni valkosipulinkynsi, 0,5 dl Parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























