Grillattu keittobanaani

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkeltaista keittobanaania

Lisäksi

1/2 dloliiviöljyä
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
2 rklsilputtua, tuoretta korianteria
1/2 tlsuolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pane keittobanaanit kokonaisina grilliin ja kypsennä niitä 30–40 minuuttia kunnes kuoret ovat mustat ja sisus tuntuu pehmeältä.
    Sekoita keskenään öljy, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja silputtu korianteri. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
    Leikkaa kypsään, grillattuun keittobanaanin kuoreen viilto ja irrota hedelmälihaa kuoresta. Lusikoi päälle yrttiöljyä ja tarjoa heti liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Lisäke on helpoin syödä suoraan kuoresta pikkulusikalla.

    Vinkki: Kokonainen broileri kypsyy grillissä samassa ajassa kuin keittobanaanit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori, 2 rkl Silputtua, tuoretta korianteria, 0,5 tl Suolaa, Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä