Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu keittobanaani

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Keltaista keittobanaania

Lisäksi

1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Silputtua, tuoretta korianteria
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane keittobanaanit kokonaisina grilliin ja kypsennä niitä 30–40 minuuttia kunnes kuoret ovat mustat ja sisus tuntuu pehmeältä.
Sekoita keskenään öljy, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja silputtu korianteri. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kypsään, grillattuun keittobanaanin kuoreen viilto ja irrota hedelmälihaa kuoresta. Lusikoi päälle yrttiöljyä ja tarjoa heti liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Lisäke on helpoin syödä suoraan kuoresta pikkulusikalla.

Vinkki: Kokonainen broileri kypsyy grillissä samassa ajassa kuin keittobanaanit.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
Julkaistu: 16.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

187

783

11,8 g

1,5 g

18,3 g

13,5 g

1,8 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan raastettu kuori,

2 rkl Silputtua, tuoretta korianteria,

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli