Pane keittobanaanit kokonaisina grilliin ja kypsennä niitä 30–40 minuuttia kunnes kuoret ovat mustat ja sisus tuntuu pehmeältä.
Sekoita keskenään öljy, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja silputtu korianteri. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kypsään, grillattuun keittobanaanin kuoreen viilto ja irrota hedelmälihaa kuoresta. Lusikoi päälle yrttiöljyä ja tarjoa heti liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Lisäke on helpoin syödä suoraan kuoresta pikkulusikalla.
Vinkki: Kokonainen broileri kypsyy grillissä samassa ajassa kuin keittobanaanit.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
187
783
11,8 g
1,5 g
18,3 g
13,5 g
1,8 g
1,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan raastettu kuori,
2 rkl Silputtua, tuoretta korianteria,
0,5 tl Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli