Grillattu keittobanaani | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillattu keittobanaani

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Keltaista keittobanaania

lisäksi

1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Silputtua, tuoretta korianteria
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pane keittobanaanit kokonaisina grilliin ja kypsennä niitä 30–40 minuuttia kunnes kuoret ovat mustat ja sisus tuntuu pehmeältä.
Sekoita keskenään öljy, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja silputtu korianteri. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kypsään, grillattuun keittobanaanin kuoreen viilto ja irrota hedelmälihaa kuoresta. Lusikoi päälle yrttiöljyä ja tarjoa heti liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Lisäke on helpoin syödä suoraan kuoresta pikkulusikalla.

Vinkki: Kokonainen broileri kypsyy grillissä samassa ajassa kuin keittobanaanit.

Resepti:
Tiina Rantanen
Julkaistu: 16.6.2016
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

783

187

11,8 g

1,5 g

18,3 g

13,5 g

1,8 g

1,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan raastettu kuori,

2 rkl Silputtua, tuoretta korianteria,

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli