Grillattu maustekakku ja marinoidut mansikat

Grillaa maustekakkupaloja grillissä! Valmista ensin marinoinut mansikat ja tarjoa kakkupalat niiden sekä maustetun ranskankerman kanssa. Katso kesäisen jälkiruoan ohje.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(350 g) vaalea maustekakku

Vanilja-ranskankerma

1/2 kplvaniljatankoa
150 granskankermaa
2 rkltomusokeria

Marinoidut mansikat

250 gmansikoita
1 kpllimetin mehu
2 rkltomusokeria
1 rkltuoretta minttua tai basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista marinoidut mansikat. Perkaa ja pilko mansikat. Sekoita joukkoon limettimehu, tomusokeri ja hienonnettu minttu tai basilika. Anna mansikoiden mehustua hetki.

    MääräAinesosa
    250 gmansikoita
    1 kpllimetin mehu
    2 rkltomusokeria
    1 rkltuoretta minttua tai basilikaa
  2. 2

    Leikkaa maustekakku annospaloiksi. Sekoita ranskankermaan tomusokeri. Halkaise vaniljatanko ja vedä siitä veitsen kärjellä siemenet vaahdon joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kpl(350 g) vaalea maustekakku
    150 granskankermaa
    2 rkltomusokeria
    1/2 kplvaniljatankoa
  3. 3

    Grillaa kakkupalat nopeasti. Tarjoa vaniljalla maustetun ranskankerman ja marinoitujen mansikoiden kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (350 g) vaalea maustekakku, Vaniljatankoa, 1 rkl Tuoretta minttua tai basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä