Grillatut pekoni-nektariinit

arvosana5/5

(7)arviota
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Grillissä paahdetut nektariinit kääritään pekoniin ja täytetään sinihomejuustolla. Tämä suolaisen ja makean yhdistelmä hurmaa niin alkupalana kuin lisukkeena kesäpöydässä!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 rs) nektariineja
170 g(1 pkt) pekonia
125 g(1 pkt) sinihomejuustoa

Lisäksi

(cocktailtikkuja)
3 rklbalsamicokastiketta

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja puolita nektariinit. Poista kivet. Leikkaa puolikkaat vielä kahtia. Puolita pekonit ja paloittele juusto.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) nektariineja
    170 g(1 pkt) pekonia
    125 g(1 pkt) sinihomejuustoa
  2. 2

    Aseta juusto nektariinilohkon päälle. Kääri ympärille pekonisiivu ja kiinnitä tarvittaessa saumakohdasta cocktailtikulla.

    MääräAinesosa
    (cocktailtikkuja)
  3. 3

    Kuumenna grilli tai grillipannu keskilämmölle. Grillaa nektariininyyttejä 2–3 minuuttia per puoli, kunnes pekoni on rapeaa ja nektariinit saavat kauniin paahteisen värin. Valuta balsamicokastiketta nektariineille.

    MääräAinesosa
    3 rklbalsamicokastiketta

Vinkki: Paista pekoniin käärityt nektariinit uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai airfryerissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (cocktailtikkuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.5.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä