Grillatut wingsit, sinihomejuustodippi ja kukkakaalisalaatti
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillattujen wingsien kaverina maistuu sinihomejuustodippi ja rapea kukkakaalisalaatti. Kanansiivet on helppo grillata varrastettuina.
| 700 g | (1 pkt) hunajamarinoituja siipiä |
| Sinihomejuustodippi | |
|---|---|
| 125 g | (1 pkt) sinihomejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| Kukkakaalisalaatti | |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 200 g | (½) kurkkua |
| 125 g | (1 ps) retiisejä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 4 - 8 | puista grillitikkua |
- 1.
Ota siivet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
- 2.
Aloita dipistä. Murusta homejuusto haarukalla kulhossa. Sekoita kermaviili joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa.
- 3.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ja retiisit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipuli, öljy, etikka, sokeri, suola ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kasvikset ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.
- 4.
Pujota siivet poikittain grillitikkuihin. Saat vartaista tukevammat, kun pujotat kaksi tikkua varrasta kohden. Grillaa vartaita noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa siivet dipin ja salaatin kanssa.
Grillatut wingsit, sinihomejuustodippi ja kukkakaalisalaatti
arvosana5/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Grillattujen wingsien kaverina maistuu sinihomejuustodippi ja rapea kukkakaalisalaatti. Kanansiivet on helppo grillata varrastettuina.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 pkt) hunajamarinoituja siipiä |
Sinihomejuustodippi | |
| 125 g | (1 pkt) sinihomejuustoa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
Kukkakaalisalaatti | |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 200 g | (½) kurkkua |
| 125 g | (1 ps) retiisejä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 4 - 8 | puista grillitikkua |
Valmistus
- 1
Ota siivet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 700 g (1 pkt) hunajamarinoituja siipiä 4 - 8 puista grillitikkua - 2
Aloita dipistä. Murusta homejuusto haarukalla kulhossa. Sekoita kermaviili joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 125 g (1 pkt) sinihomejuustoa 200 g (1 prk) kermaviiliä - 3
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ja retiisit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipuli, öljy, etikka, sokeri, suola ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kasvikset ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) kukkakaalia 200 g (½) kurkkua 125 g (1 ps) retiisejä 1 kpl punainen chili 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 dl rypsiöljyä 2 rkl valkoviinietikkaa 1 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 4
Pujota siivet poikittain grillitikkuihin. Saat vartaista tukevammat, kun pujotat kaksi tikkua varrasta kohden. Grillaa vartaita noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa siivet dipin ja salaatin kanssa.
Vinkki: Kypsennä siivet 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
488
Energiaa kcal
2040
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
47,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
488
Energiaa kcal
2040
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
47,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puista grillitikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























