Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut wingsit, sinihomejuustodippi ja kukkakaalisalaatti

Grillatut wingsit, sinihomejuustodippi ja kukkakaalisalaatti

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillattujen wingsien kaverina maistuu sinihomejuustodippi ja rapea kukkakaalisalaatti. Kanansiivet on helppo grillata varrastettuina.

Ainekset

700 g
(1 pkt) hunajamarinoituja siipiä

Sinihomejuustodippi

125 g
(1 pkt) sinihomejuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä

Kukkakaalisalaatti

600 g
(1 kpl) kukkakaalia
200 g
(½) kurkkua
125 g
(1 ps) retiisejä
1 kpl
punainen chili
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

4 - 8
puista grillitikkua

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota siivet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

700 g
(1 pkt) hunajamarinoituja siipiä
4 - 8
puista grillitikkua
2

Aloita dipistä. Murusta homejuusto haarukalla kulhossa. Sekoita kermaviili joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa.

125 g
(1 pkt) sinihomejuustoa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3

Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ja retiisit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipuli, öljy, etikka, sokeri, suola ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kasvikset ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.

600 g
(1 kpl) kukkakaalia
200 g
(½) kurkkua
125 g
(1 ps) retiisejä
1 kpl
punainen chili
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
4

Pujota siivet poikittain grillitikkuihin. Saat vartaista tukevammat, kun pujotat kaksi tikkua varrasta kohden. Grillaa vartaita noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa siivet dipin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Kypsennä siivet 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2022
Muokattu: 5.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

488

2040

28,0 g

8,0 g

8,5 g

8,0 g

4,3 g

47,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puista grillitikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli