Ota siivet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Aloita dipistä. Murusta homejuusto haarukalla kulhossa. Sekoita kermaviili joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku ja retiisit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipuli, öljy, etikka, sokeri, suola ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kasvikset ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.
Pujota siivet poikittain grillitikkuihin. Saat vartaista tukevammat, kun pujotat kaksi tikkua varrasta kohden. Grillaa vartaita noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa siivet dipin ja salaatin kanssa.
Vinkki: Kypsennä siivet 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
488
2040
28,0 g
8,0 g
8,5 g
8,0 g
4,3 g
47,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
puista grillitikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli