Grillipihvit ja valkosipulimarinadi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillipihvit ja valkosipulimarinadi

???
Annokset
5
Pihvin grillausaika riippuu pihvin paksuudesta. Ulkofileessä ei ole rasvaa, joten liha kuivuu herkästi, jos sen grillaa liian kypsäksi. Tarjoa pihvit esimerkiksi rucolavoin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Porsaan ulkofileetä

MARINADI:

3 kpl
Valkosipulin kynttä
2 tl
Inkivääriä
1/2 dl
Soijakastiketta
1/2 dl
Öljyä
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Pippurisekoitusta

Näin teet

1

Poista ulkofileen pinnalta rasva ja leikkaa liha viipaleiksi.

Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset.

Marinoi lihaa kannellisessa astiassa muutama tunti tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön ennen grillaamista.

Valuta marinadi pois ja grillaa molemmin puolin 4–5 minuuttia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
Muokattu: 16.5.2019