Grillipihvit ja valkosipulimarinadi

Pihvin grillausaika riippuu pihvin paksuudesta. Ulkofileessä ei ole rasvaa, joten liha kuivuu herkästi, jos sen grillaa liian kypsäksi. Tarjoa pihvit esimerkiksi rucolavoin kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
700 gporsaan ulkofileetä

Marinadi:

3 kplvalkosipulin kynttä
2 tlinkivääriä
1/2 dlsoijakastiketta
1/2 dlöljyä
2 rklmakeaa chilikastiketta
1 rklhunajaa
1 tlpippurisekoitusta

Valmistus

  1. 1

    Poista ulkofileen pinnalta rasva ja leikkaa liha viipaleiksi.

    Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset.

    Marinoi lihaa kannellisessa astiassa muutama tunti tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön ennen grillaamista.

    Valuta marinadi pois ja grillaa molemmin puolin 4–5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä