Hapankaalilla kuorrutettu uunilohi

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnahatonta kirjolohifileetä
1 tlyrttisuolaa
2 rklöljyä
125 gpurjoa suikaleina
200 ghapankaalia valutettuna
1 dltillisilppua
2 dlruokakermaa
125 gvoimakasta sulatejuustoa
2 rklsinappia
1 tlpaprikaa
valkopippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan ja mausta yrttisuolalla. Kuullota pannulla kuumennetussa rasvassa purjosuikaleet ja valutettu hapankaali, jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa, paloittele joukkoon sulatejuusto, sekoittele kunnes juusto sulaa. Mausta sinapilla ja valkopippurilla. Levitä haaleaksi jäähtynyt purjo-hapankaaliseos ja tillisilppu kalafileelle. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä uunissa 200-asteessa 20–30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä