Härkiksen paimenpiiras

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis) |
| 1 kpl | purjo |
| 400 g | esikeitettyjä punajuurilohkoja |
| 3 - 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 75 - 100 g | sinihomejuustomuruja |
| 2 rkl | silputtua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| Perunasose | |
|---|---|
| 2 rkl | (yht. 800 g) pakasteperunasoseaineksia |
| 4 dl | maitoa |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku (2 dl) silputtua rucolaa tai pinaattia |
- 1.
Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita perunasoseen joukkoon ruukullisen verran silputtua rucolaa. Jätä sose odottamaan.
Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli- ja purjosilput. Lisää punajuurilohkot, kypsennä 10 minuuttia.
Kaada kasvisten sekaan tilkka balsamiviinietikkaa ja anna sen kiehahtaa. Rouhaise kasviksille hieman pippuria. Lisää vesi ja liemikuutio. Jos käytät kuivattua timjamia, lisää se. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Lisää kasvisseoksen joukkoon härkäpapuvalmiste, sinihomejuusto ja silputtu timjami. Kuumenna ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kaada kasvisseos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle perunasose.
Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kytke lopuksi grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile ruokaa grillaamisen aikana, jotta pinta ei kärähdä, vaan se saa kauniin värin ja rapean pinnan. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Härkiksen paimenpiiras
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis) |
| 1 kpl | purjo |
| 400 g | esikeitettyjä punajuurilohkoja |
| 3 - 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 75 - 100 g | sinihomejuustomuruja |
| 2 rkl | silputtua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Perunasose | |
| 2 rkl | (yht. 800 g) pakasteperunasoseaineksia |
| 4 dl | maitoa |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku (2 dl) silputtua rucolaa tai pinaattia |
Valmistus
- 1
Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita perunasoseen joukkoon ruukullisen verran silputtua rucolaa. Jätä sose odottamaan.
Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli- ja purjosilput. Lisää punajuurilohkot, kypsennä 10 minuuttia.
Kaada kasvisten sekaan tilkka balsamiviinietikkaa ja anna sen kiehahtaa. Rouhaise kasviksille hieman pippuria. Lisää vesi ja liemikuutio. Jos käytät kuivattua timjamia, lisää se. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Lisää kasvisseoksen joukkoon härkäpapuvalmiste, sinihomejuusto ja silputtu timjami. Kuumenna ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kaada kasvisseos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle perunasose.
Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kytke lopuksi grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile ruokaa grillaamisen aikana, jotta pinta ei kärähdä, vaan se saa kauniin värin ja rapean pinnan. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
167
Energiaa kcal
699
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,1 g
Hiilihydraatteja
7,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
167
Energiaa kcal
699
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,1 g
Hiilihydraatteja
7,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis), Valkosipulinkynttä, 2 dl Vettä, 2 rkl Silputtua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua, Suolaa, Mustapippuria, 2 rkl (yht. 800 g) pakasteperunasoseaineksia, 1 tl Suolaa, Ruukku (2 dl) silputtua rucolaa tai pinaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












