Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita perunasoseen joukkoon ruukullisen verran silputtua rucolaa. Jätä sose odottamaan.
Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli- ja purjosilput. Lisää punajuurilohkot, kypsennä 10 minuuttia.
Kaada kasvisten sekaan tilkka balsamiviinietikkaa ja anna sen kiehahtaa. Rouhaise kasviksille hieman pippuria. Lisää vesi ja liemikuutio. Jos käytät kuivattua timjamia, lisää se. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Lisää kasvisseoksen joukkoon härkäpapuvalmiste, sinihomejuusto ja silputtu timjami. Kuumenna ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kaada kasvisseos voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle perunasose.
Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kytke lopuksi grillivastus päälle ja grillaa paistoksen pintaa 2–3 minuuttia. Tarkkaile ruokaa grillaamisen aikana, jotta pinta ei kärähdä, vaan se saa kauniin värin ja rapean pinnan. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
167
699
12,7 g
5,6 g
7,1 g
7,1 g
1,4 g
5,6 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (härkis),
Valkosipulinkynttä,
2 dl Vettä,
2 rkl Silputtua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua,
Suolaa,
Mustapippuria,
2 rkl (yht, 800 g) pakasteperunasoseaineksia,
1 tl Suolaa,
Ruukku (2 dl) silputtua rucolaa tai pinaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli