Pese persimonit ja poista kannat. Halkaise persimonit ja aseta puolikkaat leikkuulaudalle leikkuupinta alaspäin. Leikkaa puolikkaisiin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Voit käyttää apuna kahta puista kauhanvartta tai syömäpuikkoa, jotka asetat persimonin molemmille puolille. Näin persimonit jäävät pohjastaan ehjiksi. Nosta persimonit voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille pellille.
Hienonna pähkinät, huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mausteet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Levitä seos persimonien viiltoihin ja päälle.
Paista persimoneja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman lämpöisinä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki: Hasselbackan persimonit maistuvat myös vaniljakastikkeen tai -jogurtin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös persikkaa, nektariinia tai omenaa. Omenat vaativat noin 30 minuutin kypsennysajan. Voit valmistaa muruseoksen myös manteli- ja hasselpähkinärouheesta tai kaurahiutaleista. Tällöin voit sekoittaa muruseoksen kulhossa lusikalla ilman tehosekoitinta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
467
1953
29,8 g
5,0 g
43,5 g
43,5 g
6,5 g
3,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli