Hasselbackan persimonit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Viipaloi hehkuvan oranssit persimonit hasselbackan perunoiden tapaan ja kuorruta herkullisella pähkinämurulla. Tarjoa jälkiruoka esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
| 4 kpl | persimonia |
| 100 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 50 g | leivontamargariinia tai voita |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| vaniljajäätelöä | |
- 1.
Pese persimonit ja poista kannat. Halkaise persimonit ja aseta puolikkaat leikkuulaudalle leikkuupinta alaspäin. Leikkaa puolikkaisiin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Voit käyttää apuna kahta puista kauhanvartta tai syömäpuikkoa, jotka asetat persimonin molemmille puolille. Näin persimonit jäävät pohjastaan ehjiksi. Nosta persimonit voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille pellille.
- 2.
Hienonna pähkinät, huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mausteet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Levitä seos persimonien viiltoihin ja päälle.
- 3.
Paista persimoneja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman lämpöisinä vaniljajäätelön kanssa.
Hasselbackan persimonit
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Viipaloi hehkuvan oranssit persimonit hasselbackan perunoiden tapaan ja kuorruta herkullisella pähkinämurulla. Tarjoa jälkiruoka esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | persimonia |
| 100 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 50 g | leivontamargariinia tai voita |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/4 tl | kardemummaa |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
| vaniljajäätelöä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese persimonit ja poista kannat. Halkaise persimonit ja aseta puolikkaat leikkuulaudalle leikkuupinta alaspäin. Leikkaa puolikkaisiin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Voit käyttää apuna kahta puista kauhanvartta tai syömäpuikkoa, jotka asetat persimonin molemmille puolille. Näin persimonit jäävät pohjastaan ehjiksi. Nosta persimonit voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 4 kpl persimonia 1 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 2
Hienonna pähkinät, huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mausteet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Levitä seos persimonien viiltoihin ja päälle.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) pekaanipähkinöitä 50 g leivontamargariinia tai voita 1/2 dl fariinisokeria 1/2 tl kanelia 1/4 tl kardemummaa - 3
Paista persimoneja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman lämpöisinä vaniljajäätelön kanssa.
Määrä Ainesosa vaniljajäätelöä
Vinkki: Hasselbackan persimonit maistuvat myös vaniljakastikkeen tai -jogurtin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös persikkaa, nektariinia tai omenaa. Omenat vaativat noin 30 minuutin kypsennysajan. Voit valmistaa muruseoksen myös manteli- ja hasselpähkinärouheesta tai kaurahiutaleista. Tällöin voit sekoittaa muruseoksen kulhossa lusikalla ilman tehosekoitinta.
Ravintosisältö
467
Energiaa kcal
1953
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,5 g
Hiilihydraatteja
43,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
467
Energiaa kcal
1953
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,5 g
Hiilihydraatteja
43,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























