Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hasselbackan persimonit

Hasselbackan persimonit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Viipaloi hehkuvan oranssit persimonit hasselbackan perunoiden tapaan ja kuorruta herkullisella pähkinämurulla. Tarjoa jälkiruoka esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainekset

4 kpl
persimonia
100 g
(1 ps) pekaanipähkinöitä
50 g
leivontamargariinia tai voita
1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
kardemummaa

lisäksi

1 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
vaniljajäätelöä, -kastiketta tai -jogurttia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese persimonit ja poista kannat. Halkaise persimonit ja aseta puolikkaat leikkuulaudalle leikkuupinta alaspäin. Leikkaa puolikkaisiin ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä paina veistä pohjaan saakka. Voit käyttää apuna kahta puista kauhanvartta tai syömäpuikkoa, jotka asetat persimonin molemmille puolille. Näin persimonit jäävät pohjastaan ehjiksi. Nosta persimonit voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperille pellille.

4 kpl
persimonia
1 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
2

Hienonna pähkinät, huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mausteet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Levitä seos persimonien viiltoihin ja päälle.

100 g
(1 ps) pekaanipähkinöitä
50 g
leivontamargariinia tai voita
1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
kardemummaa
3

Paista persimoneja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman lämpöisinä vaniljajäätelön, -kastikkeen tai -jogurtin kanssa.

vaniljajäätelöä, -kastiketta tai -jogurttia

Vinkki: Kokeile myös persikkaa, nektariinia tai omenaa. Omenat vaativat noin 30 minuutin kypsennysajan. Voit valmistaa muruseoksen myös manteli- ja hasselpähkinärouheesta tai kaurahiutaleista. Tällöin voit sekoittaa muruseoksen kulhossa lusikalla ilman tehosekoitinta.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 1.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

467

1953

29,8 g

5,0 g

43,5 g

43,5 g

6,5 g

3,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vaniljajäätelöä, -kastiketta tai -jogurttia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli