Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Haudutettu hauki

timer-icon60 min
Fork and knife
5 Kappaletta
Hauduta hauki jäähtyvässä liemessä meheväksi. Kääri kalapalat löyhille rullille ja jätä väliin tilaa, jotta mausteinen liemi pääsee kypsentämään ne kauttaaltaan.

Ainekset

800 g
ruodotonta haukifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria

Liemi

1 kpl
sipuli
4 dl
vettä
4 dl
valkoviiniä
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
10 kpl
kokonaista valkopippuria
2 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
suolaa
2 tl
sinapinsiemeniä
3 kpl
suikaletta sitruunankuorta
1/2 dl
sitruunanmehua

Kastike

2 rkl
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
keitinlientä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1/2 tl
valkopippuria
(ripaus suolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista liemi. Kuori ja halkaise sipuli. Laita sipuli, nesteet, sokeri ja mausteet kattilaan. Pese sitruuna huolellisesti ja vuole kuoresta kuorimaveitsellä kolme pitkää suikaletta. Purista ½ dl sitruunanmehua liemeen. Keitä lientä kannella peitettynä noin 15 minuuttia.

1/2 dl
sitruunanmehua
3 kpl
suikaletta sitruunankuorta
2 tl
sinapinsiemeniä
1 rkl
suolaa
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
kokonaista valkopippuria
1 dl
sokeria
1 dl
valkoviinietikkaa
4 dl
valkoviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
sipuli
2

Liemen kiehuessa leikkaa haukifileet pitkittäin kahteen osaan ja sitten vielä poikittain 2–3 osaan. Jos selkäpalat ovat paksuja, voit leikata ne vielä kahdeksi ohuemmaksi viipaleeksi. Mausta haukipalat suolalla ja valkopippurilla. Kääri palat löyhille rullille ja laita vuokaan.

800 g
ruodotonta haukifileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
3

Ota 2 dl kuumaa lientä erilleen kastiketta varten. Kaada vuokaan sen verran kiehuvaa lientä, että kalat peittyvät. Peitä vuoka tiiviisti kaksinkertaisella foliolla ja anna kalojen kypsyä jäähtyvässä liemessä 15 minuuttia. Pidä loppu liemi kiehuvan kuumana.

4

Valuta jäähtynyt liemi pois vuoasta ja kaada haukipaloille uusi erä kuumaa lientä. Peitä vuoka jälleen kaksinkertaisella foliolla. Anna kalojen kypsyä jäähtyvässä liemessä kastikkeen valmistamisen ajan.

5

Kastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää 2 dl lientä vähän kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun kastike paksuuntuu, lisää kerma, tilli ja pippuri. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

2 rkl
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
keitinlientä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1/2 tl
valkopippuria
(ripaus suolaa)

Vinkki: Jäähtyvässä liemessä voi valmistaa myös ahven- tai kuhafileitä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

391

1636

11,4 g

5,6 g

24,0 g

18,4 g

1,0 g

32,2 g

5,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl vettä,

2 kpl laakerinlehteä,

2 tl sinapinsiemeniä,

3 kpl suikaletta sitruunankuorta,

2 dl keitinlientä,

(ripaus suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli