Haudutettu hauki - Yhteishyvä

Haudutettu hauki

Haudutettu hauki
Kappaleita
1
Ruokavalio
Herkullinen kala-annos kruunataan perunamuusilla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Hauki tai vastaavasti haukifileitä
1 1/2 l
Vettä
2 rkl
Merisuolaa
10 kpl
Maustepippuria

KASTIKE :

2 rkl
Voita
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Kalan keitinlientä
1 tl
Raastettua piparjuurta
1/2 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Perkaa kala poistamalla siitä sisälmykset, kidukset ja evät. Typistä pyrstö, mutta älä suomusta. Pyyhi kala päältä ja sisältä puhtaaksi.Kuumenna vesi ja pippurit kiehuviksi. Lisää suola ja hauki.Hauduta veden poreillessa noin 35 minuuttia.Nosta kala vedestä vadille. Poista nahka ja pidä kala lämpimänä.Keitä lientä reippaasti kokoon niin, että se saa makua.Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Kiehauta sekoittaen.Lisää siivilöity hauen keitinliemi. Sekoita ja kypsennä 10 minuuttia.Mausta.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa