Haudutettu hauki

Arvostele resepti
5 Kappaletta

60 min

Hauduta hauki jäähtyvässä liemessä meheväksi. Kääri kalapalat löyhille rullille ja jätä väliin tilaa, jotta mausteinen liemi pääsee kypsentämään ne kauttaaltaan.

Ainekset

MääräAinesosa
800 gruodotonta haukifileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria

Liemi

1 kplsipuli
4 dlvettä
4 dlvalkoviiniä
1 dlvalkoviinietikkaa
1 dlsokeria
10 kplkokonaista valkopippuria
2 kpllaakerinlehteä
1 rklsuolaa
2 tl sinapinsiemeniä
1 kplsitruuna

Kastike

2 rklvoita
1/2 dlvehnäjauhoja
2 dlkeitinlientä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
2 rkltilliä hienonnettuna
1/2 tlvalkopippuria
(ripaus suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Valmista liemi. Kuori ja halkaise sipuli. Laita sipuli, vesi, viini, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Pese sitruuna huolellisesti ja vuole kuoresta kuorimaveitsellä kolme pitkää suikaletta. Purista ½ dl sitruunanmehua ja lisää liemeen. Keitä lientä kannella peitettynä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    4 dlvettä
    4 dlvalkoviiniä
    1 dlvalkoviinietikkaa
    1 dlsokeria
    10 kplkokonaista valkopippuria
    2 kpllaakerinlehteä
    1 rklsuolaa
    2 tl sinapinsiemeniä
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Liemen kiehuessa leikkaa haukifileet pitkittäin kahteen osaan ja sitten vielä poikittain 2–3 osaan. Jos selkäpalat ovat paksuja, voit leikata ne vielä kahdeksi ohuemmaksi viipaleeksi. Mausta haukipalat suolalla ja valkopippurilla. Kääri palat löyhille rullille ja laita vuokaan.

    MääräAinesosa
    800 gruodotonta haukifileetä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlvalkopippuria
  3. 3

    Ota 2 dl kuumaa lientä erilleen kastiketta varten. Kaada vuokaan sen verran kiehuvaa lientä, että kalat peittyvät. Peitä vuoka tiiviisti kaksinkertaisella foliolla ja anna kalojen kypsyä jäähtyvässä liemessä 15 minuuttia. Pidä loppu liemi kiehuvan kuumana.

  4. 4

    Valuta jäähtynyt liemi pois vuoasta ja kaada haukipaloille uusi erä kuumaa lientä. Peitä vuoka jälleen kaksinkertaisella foliolla. Anna kalojen kypsyä jäähtyvässä liemessä kastikkeen valmistamisen ajan.

  5. 5

    Kastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää 2 dl lientä vähän kerrallaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun kastike paksuuntuu, lisää kerma, tilli ja pippuri. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    1/2 dlvehnäjauhoja
    2 dlkeitinlientä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    2 rkltilliä hienonnettuna
    1/2 tlvalkopippuria
    (ripaus suolaa)

Vinkki: Jäähtyvässä liemessä voi valmistaa myös ahven- tai kuhafileitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl vettä, 2 kpl laakerinlehteä, 2 tl sinapinsiemeniä, 2 dl keitinlientä, (ripaus suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä