Haukiterriini

arvosana4/5

(4)arviota
18 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Juhlava haukiterriini maustetaan tillillä, kapriksilla ja sitruunanmehulla. Maukas terriini valmistuu uunin lämmössä vesihauteessa ja sopii loistavasti juhlapöytään.

Ainekset

MääräAinesosa

Ainekset

500 ghaukifileetä
1 kplsitruuna
1 kplruukku tilliä
35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia
1 1/2 tlsuolaa
2 kplkananmunaa
2 dl(1 prk) kuohukermaa

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Pese ja puolita sitruuna. Purista toisen puolikkaan mehu ja säästä toinen puolikas koristelua varten. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun. Valuta kaprikset.

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    1 kplsitruuna
    1 kplruukku tilliä
    35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia
  2. 2

    Paloittele jääkaappikylmä hauki pienemmiksi paloiksi. Siirrä haukipalat ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää koneen käydessä ensin munat ja sitten ohuena nauhana kerma. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi esimerkiksi nuolijalla joukkoon kaprikset ja tilli.

    MääräAinesosa
    500 ghaukifileetä
    1 1/2 tlsuolaa
    2 kplkananmunaa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Levitä kalamassa tasaisesti leipävuokaan ja nosta se isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä kalavuoan puoliväliin asti. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes terriini on kypsä. Kumoa terriini jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tillillä sekä sitruunanlohkoilla.

Vinkki: Terriini onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä