Haukiterriini | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Haukiterriini

Haukiterriini

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
18 Palaa
Fork and knife
18 Palaa
Juhlava haukiterriini maustetaan tillillä, kapriksilla ja sitruunanmehulla. Maukas terriini valmistuu uunin lämmössä vesihauteessa ja sopii loistavasti joulupöytään.

Ruokavaliot

Ainekset

ainekset

500 g
haukifileetä
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
57 g
(1 prk) kapriksia
1 1/2 tl
suolaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

vuoan voiteluun

voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Pese ja puolita sitruuna. Purista toisen puolikkaan mehu ja säästä toinen puolikas koristelua varten. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun. Valuta kaprikset.

voita tai margariinia
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
57 g
(1 prk) kapriksia
2

Paloittele jääkaappikylmä hauki pienemmiksi paloiksi. Siirrä haukipalat ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää koneen käydessä ensin munat ja sitten ohuena nauhana kerma. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi esimerkiksi nuolijalla joukkoon kaprikset ja tilli.

500 g
haukifileetä
1 1/2 tl
suolaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 kpl
sitruuna
3

Levitä kalamassa tasaisesti leipävuokaan ja nosta se isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä kalavuoan puoliväliin asti. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes terriini on kypsä. Kumoa terriini jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tillillä sekä sitruunanlohkoilla.

Vinkki: Terriini onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

282

67

4,6 g

2,8 g

0,3 g

0,3 g

6,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä,

57 g (1 prk) kapriksia ,

voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli