Haukiterriini
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juhlava haukiterriini maustetaan tillillä, kapriksilla ja sitruunanmehulla. Maukas terriini valmistuu uunin lämmössä vesihauteessa ja sopii loistavasti juhlapöytään.
| Ainekset | |
|---|---|
| 500 g | haukifileetä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
- 1.
Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Pese ja puolita sitruuna. Purista toisen puolikkaan mehu ja säästä toinen puolikas koristelua varten. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun. Valuta kaprikset.
- 2.
Paloittele jääkaappikylmä hauki pienemmiksi paloiksi. Siirrä haukipalat ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää koneen käydessä ensin munat ja sitten ohuena nauhana kerma. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi esimerkiksi nuolijalla joukkoon kaprikset ja tilli.
- 3.
Levitä kalamassa tasaisesti leipävuokaan ja nosta se isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä kalavuoan puoliväliin asti. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes terriini on kypsä. Kumoa terriini jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tillillä sekä sitruunanlohkoilla.
Juhlava haukiterriini maustetaan tillillä, kapriksilla ja sitruunanmehulla. Maukas terriini valmistuu uunin lämmössä vesihauteessa ja sopii loistavasti juhlapöytään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 500 g | haukifileetä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Pese ja puolita sitruuna. Purista toisen puolikkaan mehu ja säästä toinen puolikas koristelua varten. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun. Valuta kaprikset.
Määrä Ainesosa voita tai margariinia 1 kpl sitruuna 1 kpl ruukku tilliä 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia - 2
Paloittele jääkaappikylmä hauki pienemmiksi paloiksi. Siirrä haukipalat ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää koneen käydessä ensin munat ja sitten ohuena nauhana kerma. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi esimerkiksi nuolijalla joukkoon kaprikset ja tilli.
Määrä Ainesosa 500 g haukifileetä 1 1/2 tl suolaa 2 kpl kananmunaa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1 kpl sitruuna - 3
Levitä kalamassa tasaisesti leipävuokaan ja nosta se isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvan kuumaa vettä kalavuoan puoliväliin asti. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes terriini on kypsä. Kumoa terriini jäähtyneenä tarjoiluvadille ja koristele tillillä sekä sitruunanlohkoilla.
Vinkki: Terriini onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä.
Ravintosisältö
70
Energiaa kcal
294
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
70
Energiaa kcal
294
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























