Hedelmäinen kookos-helmivanukas
30 min

Nappaa talteen!
Kookos-helmivanukas on suomalainen versio kiinalaisesta sagosta, jossa yhdistyvät kookosmaidon täyteläisyys, perunahelmien hauska suutuntuma ja hedelmien raikkaus.
| 2 dl | perunasuurimoita |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 4 dl | vettä |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Hedelmälisuke | |
|---|---|
| 1 kpl | mango |
| 1 kpl | pomelo |
- 1.
Kaada kookosmaito ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä vanukasta 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- 2.
Mausta valmis vanukas vaniljasokerilla ja suolalla. Anna vanukkaan tekeytyä huoneenlämmössä hedelmälisukkeen valmistuksen ajan.
- 3.
Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango ja paloittele kuutioiksi. Soseuta kuutiot sauvasekoittimella. Kuori pomelo terävällä veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin ja pilko pieniksi suupaloiksi.
- 4.
Jaa vanukas tarjoilumaljoihin ja annostele mangosose päälle. Koristele pomelopaloilla. Maku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Kookos-helmivanukas on suomalainen versio kiinalaisesta sagosta, jossa yhdistyvät kookosmaidon täyteläisyys, perunahelmien hauska suutuntuma ja hedelmien raikkaus.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | perunasuurimoita |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 4 dl | vettä |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Hedelmälisuke | |
| 1 kpl | mango |
| 1 kpl | pomelo |
Valmistus
- 1
Kaada kookosmaito ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä vanukasta 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 2 dl perunasuurimoita 4 dl vettä - 2
Mausta valmis vanukas vaniljasokerilla ja suolalla. Anna vanukkaan tekeytyä huoneenlämmössä hedelmälisukkeen valmistuksen ajan.
Määrä Ainesosa 2 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa - 3
Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango ja paloittele kuutioiksi. Soseuta kuutiot sauvasekoittimella. Kuori pomelo terävällä veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin ja pilko pieniksi suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl pomelo 1 kpl mango - 4
Jaa vanukas tarjoilumaljoihin ja annostele mangosose päälle. Koristele pomelopaloilla. Maku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Vinkki: Kokeile pomelon tilalla verigreippiä, veriappelsiinia tai vaikkapa banaania. Vanukas maistuu sekä jälkiruokana että välipalana.
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1622
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1622
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
19,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,8 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























