Hedelmäinen kookos-helmivanukas

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kookos-helmivanukas on suomalainen versio kiinalaisesta sagosta, jossa yhdistyvät kookosmaidon täyteläisyys, perunahelmien hauska suutuntuma ja hedelmien raikkaus.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlperunasuurimoita
400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
4 dlvettä
2 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa

Hedelmälisuke

1 kplmango
1 kplpomelo

Valmistus

  1. 1

    Kaada kookosmaito ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä vanukasta 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
    2 dlperunasuurimoita
    4 dlvettä
  2. 2

    Mausta valmis vanukas vaniljasokerilla ja suolalla. Anna vanukkaan tekeytyä huoneenlämmössä hedelmälisukkeen valmistuksen ajan.

    MääräAinesosa
    2 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Leikkaa mango litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori mango ja paloittele kuutioiksi. Soseuta kuutiot sauvasekoittimella. Kuori pomelo terävällä veitsellä kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin ja pilko pieniksi suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpomelo
    1 kplmango
  4. 4

    Jaa vanukas tarjoilumaljoihin ja annostele mangosose päälle. Koristele pomelopaloilla. Maku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Vinkki: Kokeile pomelon tilalla verigreippiä, veriappelsiinia tai vaikkapa banaania. Vanukas maistuu sekä jälkiruokana että välipalana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä