Hedelmäinen ohratto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlesikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 lkasvislientä
1 kplpieni sipuli
1 rklrypsiöljyä
1 kplhapan omena
6 - 8 kplkuivattua aprikoosia
3 rklpinjansiemeniä
1 tlrosmariinia
1 kplappelsiinin puristettu mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä ohrasuurimot kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi sipuli ja omena. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää omenat ja paista hetki, kunnes omenat saavat hieman väriä.

    MääräAinesosa
    2 dlesikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
    1 lkasvislientä
    1 kplpieni sipuli
    1 kplhapan omena
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Nosta pannu syrjään ja paloittele joukkoon aprikoosit. Lisää pannulle pinjansiemenet ja rosmariini. Valuta ohrasuurimot ja sekoita lämmin hedelmäseos joukkoon. Mausta appelsiinimehulla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    6 - 8 kplkuivattua aprikoosia
    3 rklpinjansiemeniä
    1 tlrosmariinia
    1 kplappelsiinin puristettu mehu
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    3 rklhienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rosmariinia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä