Hedelmäinen ohratto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hedelmäinen ohratto

Hedelmäinen ohratto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 dl
Esikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 l
Kasvislientä
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Hapan omena
6 - 8 kpl
Kuivattua aprikoosia
3 rkl
Pinjansiemeniä
1 tl
Rosmariinia
1 kpl
Appelsiinin puristettu mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimot kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja kuutioi sipuli ja omena. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää omenat ja paista hetki, kunnes omenat saavat hieman väriä.

2 dl
Esikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 l
Kasvislientä
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Hapan omena
1 rkl
Rypsiöljyä
2

Nosta pannu syrjään ja paloittele joukkoon aprikoosit. Lisää pannulle pinjansiemenet ja rosmariini. Valuta ohrasuurimot ja sekoita lämmin hedelmäseos joukkoon. Mausta appelsiinimehulla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

6 - 8 kpl
Kuivattua aprikoosia
3 rkl
Pinjansiemeniä
1 tl
Rosmariinia
1 kpl
Appelsiinin puristettu mehu
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 9.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1243

297

10,3 g

1,8 g

40,3 g

13,3 g

5,5 g

7,0 g

3,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Rosmariinia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli