Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
Hienonna kirsikat. Sekoita kulhossa kirsikat, hedelmämix, rusinat, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria.
Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
218
911
7,9 g
2,2 g
30,4 g
18,1 g
1,9 g
4,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
margariinia (maidotonta),
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli