Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
Hienonna luumut ja kirsikat. Sekoita kulhossa kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kumoa taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
225
943
8,5 g
2,3 g
30,6 g
18,2 g
2,1 g
4,9 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl kuivattuja luumuja,
2 tl Kanelia,
margariinia (maidotonta),
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli