Hedelmäkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäkakku

Hedelmäkakku
Kappaleita
16
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Klassinen hedelmäkuivakakku tuo monille mieleen mummolan. Yksi rakastetuimmista kuivakakuista on täynnä täyteläisiä makuja ja ihania tuoksuja.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 dl
kuivattuja luumuja
100 g
(1 rs) kandeerattuja kirsikoita
100 g
(1 rs) kuivattuja hedelmäpaloja
1 dl
Rusinoita
1 dl
Mantelirouhetta
2 dl
Omenamehua
200 g
margariinia (maidotonta)
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia

VUOAN VOITELUUN

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja

Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja
2

Hienonna luumut ja kirsikat. Sekoita kulhossa kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.

1/2 dl
kuivattuja luumuja
100 g
(1 rs) kandeerattuja kirsikoita
100 g
(1 rs) kuivattuja hedelmäpaloja
1 dl
Mantelirouhetta
2 dl
Omenamehua
1 dl
Rusinoita
3

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kumoa taikina vuokaan.

200 g
margariinia (maidotonta)
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
2 tl
Kanelia
2 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
4

Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.11.2010
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g489 g
Proteiinia5 g78 g
Rasvaa9 g136 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj943 15083
Energiaa kcal225 3603

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl kuivattuja luumuja

  • 2 tl Kanelia

  • margariinia (maidotonta)

  • korppujauhoja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g489 g
Proteiinia5 g78 g
Rasvaa9 g136 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj943 15083
Energiaa kcal225 3603

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl kuivattuja luumuja

  • 2 tl Kanelia

  • margariinia (maidotonta)

  • korppujauhoja

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.