Hedelmäkakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hedelmäkakku syntyy helposti valmiilla kuivatuilla ja kandeeratuilla marjoilla sekä hedelmillä. Joulun klassinen kuivakakku paranee säilytettäessä, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen joulua.
| 100 g | (1 rs) sokeroituja kirsikoita |
| 100 g | (1 rs) kandeerattua hedelmämixiä |
| 1 dl | rusinoita |
| 50 g | (1/2 ps) mantelirouhetta |
| 2 dl | omenamehua |
| 200 g | margariinia (maidotonta) |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| margariinia (maidotonta) | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
- 2.
Hienonna kirsikat. Sekoita kulhossa kirsikat, hedelmämix, rusinat, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.
- 3.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.
- 4.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria.
Hedelmäkakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Hedelmäkakku syntyy helposti valmiilla kuivatuilla ja kandeeratuilla marjoilla sekä hedelmillä. Joulun klassinen kuivakakku paranee säilytettäessä, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen joulua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (1 rs) sokeroituja kirsikoita |
| 100 g | (1 rs) kandeerattua hedelmämixiä |
| 1 dl | rusinoita |
| 50 g | (1/2 ps) mantelirouhetta |
| 2 dl | omenamehua |
| 200 g | margariinia (maidotonta) |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
Vuoan voiteluun | |
| margariinia (maidotonta) | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
Määrä Ainesosa margariinia (maidotonta) korppujauhoja - 2
Hienonna kirsikat. Sekoita kulhossa kirsikat, hedelmämix, rusinat, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g (1 rs) sokeroituja kirsikoita 100 g (1 rs) kandeerattua hedelmämixiä 1 dl rusinoita 50 g (1/2 ps) mantelirouhetta 2 dl omenamehua - 3
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia (maidotonta) 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 3 kpl kananmunaa 2 tl kanelia 2 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja - 4
Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria.
Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.
Ravintosisältö
218
Energiaa kcal
911
Energiaa kj
7,9 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,4 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
218
Energiaa kcal
911
Energiaa kj
7,9 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,4 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia, margariinia (maidotonta), korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























