Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
Hienonna luumut ja kirsikat. Sekoita kulhossa kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kumoa taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
943
225
8,5 g
2,3 g
30,6 g
18,2 g
2,1 g
4,9 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl kuivattuja luumuja,
2 tl Kanelia,
margariinia (maidotonta),
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli