Hedelmäkakku - Yhteishyvä

Hedelmäkakku

Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(65 g) sukaattia
1 kpl
(65 g) sokeroituja punaisia kirsikoita
1 kpl
(65 g) appelsiininkuoripaloja
1 dl
Rusinoita
1 dl
Pilkottuja kuivattuja luumuja
1 dl
Mantelirouhetta
2 dl
Omenamehua tai rommia tai viskiä
200 g
Margariinia
1 dl
Fariinisokeria
1 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota yksi iso noin 2 litran kakkuvuoka tai kolme noin 0,6 l vuokaa. Sekoita kulhossa pieniksi pilkotut kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu tai alkoholi. Anna maustua puolisen tuntia.Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina tasaisesti vuokiin.Paista 175-asteisessa uunin alaosassa 45 minuuttia–tunti kakun koosta riippuen tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.11.2010
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa