Hedelmäkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hedelmäkakku

Hedelmäkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Klassinen hedelmäkuivakakku tuo monille mieleen mummolan. Yksi rakastetuimmista kuivakakuista on täynnä täyteläisiä makuja ja ihania tuoksuja.

Ainekset

1/2 dl
kuivattuja luumuja
100 g
(1 rs) kandeerattuja kirsikoita
100 g
(1 rs) kuivattuja hedelmäpaloja
1 dl
Rusinoita
1 dl
Mantelirouhetta
2 dl
Omenamehua
200 g
margariinia (maidotonta)
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia

vuoan voiteluun

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja
2

Hienonna luumut ja kirsikat. Sekoita kulhossa kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.

1/2 dl
kuivattuja luumuja
100 g
(1 rs) kandeerattuja kirsikoita
100 g
(1 rs) kuivattuja hedelmäpaloja
1 dl
Mantelirouhetta
2 dl
Omenamehua
1 dl
Rusinoita
3

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kumoa taikina vuokaan.

200 g
margariinia (maidotonta)
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
2 tl
Kanelia
2 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
4

Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.11.2010
Muokattu: 6.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

943

225

8,5 g

2,3 g

30,6 g

18,2 g

2,1 g

4,9 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl kuivattuja luumuja,

2 tl Kanelia,

margariinia (maidotonta),

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli