Hedelmäkakku

arvosana4/5

(5)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Hedelmäkakku syntyy helposti valmiilla kuivatuilla ja kandeeratuilla marjoilla sekä hedelmillä. Joulun klassinen kuivakakku paranee säilytettäessä, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen joulua.

Ainekset

MääräAinesosa
100 g(1 rs) sokeroituja kirsikoita
100 g(1 rs) kandeerattua hedelmämixiä
1 dlrusinoita
50 g(1/2 ps) mantelirouhetta
2 dlomenamehua
200 gmargariinia (maidotonta)
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
3 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia

Vuoan voiteluun

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

    MääräAinesosa
    margariinia (maidotonta)
    korppujauhoja
  2. 2

    Hienonna kirsikat. Sekoita kulhossa kirsikat, hedelmämix, rusinat, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 g(1 rs) sokeroituja kirsikoita
    100 g(1 rs) kandeerattua hedelmämixiä
    1 dlrusinoita
    50 g(1/2 ps) mantelirouhetta
    2 dlomenamehua
  3. 3

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia (maidotonta)
    1 dlsokeria
    1 dlfariinisokeria
    3 kplkananmunaa
    2 tlkanelia
    2 tlleivinjauhetta
    4 dlvehnäjauhoja
  4. 4

    Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kanelia, margariinia (maidotonta), korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä