Helpot jauhelihapihvit

arvosana4/5

(19)arviota
4 Annosta

30 min

Helpot jauhelihapihvit ovat ihanaa kotiruokaa! Herkullisen meheviä jauhelihapihvejä saat, kun lisäät taikinan joukkoon perinteiseen tapaan korppujauhoja ja kuullotettua sipulia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlkorppujauhoja
2 dlvettä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tlrypsiöljyä
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlpaprikajauhetta
500 gjauhelihaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita korppujauho ja vesi kulhossa. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeäksi öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    2 dlvettä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 tlrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää kananmuna, mausteet, jauheliha ja hieman jäähtyneet sipulit korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei pihveistä tule kuivia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlpaprikajauhetta
    500 gjauhelihaa
  3. 3

    Muotoile taikinasta 8 isoa tai 14 pientä pihviä. Kypsennä pihvejä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin.

Vinkki: Korvaa vesi ruokakermalla tai kermaviilillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl valkosipulinkynsi, 1 tl paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä