Helpot juustocroissantit - Yhteishyvä

Helpot juustocroissantit

???
Kappaleita
20
Miten croissantteja tehdään? Katso tästä helpot ohjeet. Croissantit voi täyttää juustoraasteella, ja ylimääräiset croissantit kannattaa pakastaa seuraavaa herkkuhetkeä varten.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
200 g
Margariinia

TÄYTE JA KUORRUTUS

2 1/2 dl
Juustoraastetta

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja munat, sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää jauhot ja anna koneen käydä 5 minuuttia pienellä teholla. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini niin, että edellinen on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä.

25 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
7 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Margariinia
1/2 tl
Suolaa
2

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi. Laita palojen leveimpään osaan pieni nokare juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

Vinkki: Croissantit ovat parhaimpia tuoreena, joten pakasta ylimääräiset jäähtyneinä.

2 1/2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g357 g
Proteiinia4 g80 g
Rasvaa7 g144 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj645 12890
Energiaa kcal154 3080

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2,5 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g357 g
Proteiinia4 g80 g
Rasvaa7 g144 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj645 12890
Energiaa kcal154 3080

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2,5 dl Juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.