Helpot juustocroissantit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vastustamattomat croissantit täytetään juustoraasteella. Parhaimmilta pikkusuolaiset maistuvat vielä hieman lämpiminä. Jos ylimääräisiä kuitenkin jää, kannattaa croissantit pakastaa seuraavaa herkkuhetkeä varten.
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | margariinia |
| Täyte ja kuorrutus | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | juustoraastetta |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja munat, sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää jauhot ja anna koneen käydä 5 minuuttia pienellä teholla. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini niin, että edellinen on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä.
- 2.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi. Laita palojen leveimpään osaan pieni nokare juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
Helpot juustocroissantit
Vastustamattomat croissantit täytetään juustoraasteella. Parhaimmilta pikkusuolaiset maistuvat vielä hieman lämpiminä. Jos ylimääräisiä kuitenkin jää, kannattaa croissantit pakastaa seuraavaa herkkuhetkeä varten.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | margariinia |
Täyte ja kuorrutus | |
| 2 1/2 dl | juustoraastetta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja munat, sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää jauhot ja anna koneen käydä 5 minuuttia pienellä teholla. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini niin, että edellinen on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 1 1/2 dl maitoa 1 rkl sokeria 2 kpl kananmunaa 7 dl vehnäjauhoja 200 g margariinia 1/2 tl suolaa - 2
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi. Laita palojen leveimpään osaan pieni nokare juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl juustoraastetta 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
154
Energiaa kcal
645
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
154
Energiaa kcal
645
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,9 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 2,5 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























