Helpot juustocroissantit

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Vastustamattomat croissantit täytetään juustoraasteella. Parhaimmilta pikkusuolaiset maistuvat vielä hieman lämpiminä. Jos ylimääräisiä kuitenkin jää, kannattaa croissantit pakastaa seuraavaa herkkuhetkeä varten.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 rklsokeria
2 kplkananmunaa
7 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
200 gmargariinia

Täyte ja kuorrutus

2 1/2 dljuustoraastetta

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja munat, sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää jauhot ja anna koneen käydä 5 minuuttia pienellä teholla. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini niin, että edellinen on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    1 1/2 dlmaitoa
    1 rklsokeria
    2 kplkananmunaa
    7 dlvehnäjauhoja
    200 gmargariinia
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi. Laita palojen leveimpään osaan pieni nokare juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele croissantit munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dljuustoraastetta
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 2,5 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä