Helpot sushit kotona
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sushin valmistus monelle hengelle on helppoa! Tarjottimelle näyttävästi ja raikkaasti aseteltuja sushitäytteitä kootaan norilevän palaselle oman maun mukaan.
| Riisi | |
|---|---|
| 500 g | sushiriisiä |
| 2 dl | riisiviinietikkaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| Chilitonnikala | |
| 210 g | (2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 rkl | srirachaa (chilikastiketta) |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| Ponzulohi | |
| 300 g | kirjolohifileetä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1 1/2 rkl | riisiviinietikkaa |
| Muut täytteet | |
| 150 g | kuorittuja edamamepapuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | avokado |
| 1/2 kpl | kurkku |
| Lisäksi | |
| norilevälevyjä | |
| hienonnettua kevätsipulia | |
| seesaminsiemeniä | |
| sushi-inkivääriä | |
| wasabia | |
- 1.
Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.
- 2.
Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.
- 3.
Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
- 4.
Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tee sillä välin täytteet.
- 5.
Valuta tonnikala. Sekoita se majoneesin, srirachan ja riisiviinietikan kanssa. Siirrä chilitonnikala tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
- 6.
Irrota lohifileestä nahka. Leikkaa filee pieneksi kuutioksi. Sekoita soijakastike, sitruunanmehu ja riisiviinietikka keskenään. Kaada lohikuutoiden päälle ja sekoita. Lusikoi lohi tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
- 7.
Kuumenna 1 dl vettä, lisää suola sekä jäiset edamamepavut. Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi. Keitä papuja 2–3 min. Valuta keitinvesi pois ja siirrä pavut tarjoilukulhoon. Kuori ja viipaloi avokado, viipaloi kurkku.
- 8.
Leikkaa norilevälevyt neljään osaan. Asettele täytteet ja muut ainekset tarjottimelle. Kokoa helpot sushit norilevän palalle. Laita ohut kerros riisiä alimmaksi ja muita täytteitä päälle oman maun mukaan.
Helpot sushit kotona
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Sushin valmistus monelle hengelle on helppoa! Tarjottimelle näyttävästi ja raikkaasti aseteltuja sushitäytteitä kootaan norilevän palaselle oman maun mukaan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Riisi | |
| 500 g | sushiriisiä |
| 2 dl | riisiviinietikkaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | suolaa |
Chilitonnikala | |
| 210 g | (2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 rkl | srirachaa (chilikastiketta) |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
Ponzulohi | |
| 300 g | kirjolohifileetä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1 1/2 rkl | riisiviinietikkaa |
Muut täytteet | |
| 150 g | kuorittuja edamamepapuja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | avokado |
| 1/2 kpl | kurkku |
Lisäksi | |
| norilevälevyjä | |
| hienonnettua kevätsipulia | |
| seesaminsiemeniä | |
| sushi-inkivääriä | |
| wasabia | |
Valmistus
- 1
Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.
Määrä Ainesosa 500 g sushiriisiä - 2
Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.
- 3
Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
Määrä Ainesosa 3/4 dl sokeria 2 dl riisiviinietikkaa 2 tl suolaa - 4
Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tee sillä välin täytteet.
- 5
Valuta tonnikala. Sekoita se majoneesin, srirachan ja riisiviinietikan kanssa. Siirrä chilitonnikala tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Määrä Ainesosa 210 g (2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä 2 rkl srirachaa (chilikastiketta) 1 dl majoneesia 1 rkl riisiviinietikkaa hienonnettua kevätsipulia seesaminsiemeniä - 6
Irrota lohifileestä nahka. Leikkaa filee pieneksi kuutioksi. Sekoita soijakastike, sitruunanmehu ja riisiviinietikka keskenään. Kaada lohikuutoiden päälle ja sekoita. Lusikoi lohi tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Määrä Ainesosa 300 g kirjolohifileetä 1/2 dl soijakastiketta 1/2 dl sitruunanmehua 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa hienonnettua kevätsipulia seesaminsiemeniä - 7
Kuumenna 1 dl vettä, lisää suola sekä jäiset edamamepavut. Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi. Keitä papuja 2–3 min. Valuta keitinvesi pois ja siirrä pavut tarjoilukulhoon. Kuori ja viipaloi avokado, viipaloi kurkku.
Määrä Ainesosa 150 g kuorittuja edamamepapuja 1/2 tl suolaa 1 kpl avokado 1/2 kpl kurkku - 8
Leikkaa norilevälevyt neljään osaan. Asettele täytteet ja muut ainekset tarjottimelle. Kokoa helpot sushit norilevän palalle. Laita ohut kerros riisiä alimmaksi ja muita täytteitä päälle oman maun mukaan.
Määrä Ainesosa norilevälevyjä sushi-inkivääriä wasabia
Ravintosisältö
640
Energiaa kcal
2680
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
79,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
7,2 g
Kuituja
33,0 g
Proteiinia
4,7 g
Suolaa
640
Energiaa kcal
2680
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
79,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
7,2 g
Kuituja
33,0 g
Proteiinia
4,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl srirachaa (chilikastiketta), norilevälevyjä, hienonnettua kevätsipulia, seesaminsiemeniä, sushi-inkivääriä, wasabia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























