Helpot sushit kotona

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Sushin valmistus monelle hengelle on helppoa! Tarjottimelle näyttävästi ja raikkaasti aseteltuja sushitäytteitä kootaan norilevän palaselle oman maun mukaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Riisi

500 gsushiriisiä
2 dlriisiviinietikkaa
3/4 dlsokeria
2 tlsuolaa

Chilitonnikala

210 g(2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä
1 dlmajoneesia
2 rklsrirachaa (chilikastiketta)
1 rklriisiviinietikkaa

Ponzulohi

300 gkirjolohifileetä
1/2 dlsoijakastiketta
1/2 dlsitruunanmehua
1 1/2 rklriisiviinietikkaa

Muut täytteet

150 gkuorittuja edamamepapuja
1/2 tlsuolaa
1 kplavokado
1/2 kplkurkku

Lisäksi

norilevälevyjä
hienonnettua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
sushi-inkivääriä
wasabia

Valmistus

  1. 1

    Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.

    MääräAinesosa
    500 gsushiriisiä
  2. 2

    Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.

  3. 3

    Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

    MääräAinesosa
    3/4 dlsokeria
    2 dlriisiviinietikkaa
    2 tlsuolaa
  4. 4

    Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tee sillä välin täytteet.

  5. 5

    Valuta tonnikala. Sekoita se majoneesin, srirachan ja riisiviinietikan kanssa. Siirrä chilitonnikala tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

    MääräAinesosa
    210 g(2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä
    2 rklsrirachaa (chilikastiketta)
    1 dlmajoneesia
    1 rklriisiviinietikkaa
    hienonnettua kevätsipulia
    seesaminsiemeniä
  6. 6

    Irrota lohifileestä nahka. Leikkaa filee pieneksi kuutioksi. Sekoita soijakastike, sitruunanmehu ja riisiviinietikka keskenään. Kaada lohikuutoiden päälle ja sekoita. Lusikoi lohi tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

    MääräAinesosa
    300 gkirjolohifileetä
    1/2 dlsoijakastiketta
    1/2 dlsitruunanmehua
    1 1/2 rklriisiviinietikkaa
    hienonnettua kevätsipulia
    seesaminsiemeniä
  7. 7

    Kuumenna 1 dl vettä, lisää suola sekä jäiset edamamepavut. Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi. Keitä papuja 2–3 min. Valuta keitinvesi pois ja siirrä pavut tarjoilukulhoon. Kuori ja viipaloi avokado, viipaloi kurkku.

    MääräAinesosa
    150 gkuorittuja edamamepapuja
    1/2 tlsuolaa
    1 kplavokado
    1/2 kplkurkku
  8. 8

    Leikkaa norilevälevyt neljään osaan. Asettele täytteet ja muut ainekset tarjottimelle. Kokoa helpot sushit norilevän palalle. Laita ohut kerros riisiä alimmaksi ja muita täytteitä päälle oman maun mukaan.

    MääräAinesosa
    norilevälevyjä
    sushi-inkivääriä
    wasabia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl srirachaa (chilikastiketta), norilevälevyjä, hienonnettua kevätsipulia, seesaminsiemeniä, sushi-inkivääriä, wasabia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.10.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä