Helpot tonnikalapihvit ja tilli-kermaviilikastike

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min

Helpot tonnikalapihvit ovat arjen herkullinen kalaruoka. Lettupannulla paistetut tonnikalapihvit maistuvat perunamuusin kanssa – kokeile myös pitaleipien välissä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
210 g(2 tlk, à 150/105 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 kplkananmunaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 dlruokakermaa
2 rklhienonnettua tilliä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

2 rklrypsiöljyä

Tilli-kermaviilikastike

1/2 kplruukkua tilliä
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 tlsitruunanmehua
1/4 tlsinappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kastike. Hienonna tilli. Yhdistä kermaviili, tilli ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 tlsitruunanmehua
    1/4 tlsinappia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Tee kalapihvit. Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet.

    MääräAinesosa
    210 g(2 tlk, à 150/105 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa
    2 kplkananmunaa
    1/2 dlkorppujauhoja
    1 dlruokakermaa
    2 rklhienonnettua tilliä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuumenna öljyä lettupannun koloissa. Paista seoksesta pihvejä. Tarjoa pihvit tilli-kermaviilikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä