Helpot tonnikalapihvit ja tilli-kermaviilikastike
30 min

Nappaa talteen!
Helpot tonnikalapihvit ovat arjen herkullinen kalaruoka. Lettupannulla paistetut tonnikalapihvit maistuvat perunamuusin kanssa – kokeile myös pitaleipien välissä!
| 210 g | (2 tlk, à 150/105 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Tilli-kermaviilikastike | |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Tee ensin kastike. Hienonna tilli. Yhdistä kermaviili, tilli ja mausteet.
- 2.
Tee kalapihvit. Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet.
- 3.
Kuumenna öljyä lettupannun koloissa. Paista seoksesta pihvejä. Tarjoa pihvit tilli-kermaviilikastikkeen kanssa.
Helpot tonnikalapihvit ovat arjen herkullinen kalaruoka. Lettupannulla paistetut tonnikalapihvit maistuvat perunamuusin kanssa – kokeile myös pitaleipien välissä!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 210 g | (2 tlk, à 150/105 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 2 rkl | hienonnettua tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paistamiseen | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Tilli-kermaviilikastike | |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Tee ensin kastike. Hienonna tilli. Yhdistä kermaviili, tilli ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä 200 g (1 prk) kermaviiliä 1 tl sitruunanmehua 1/4 tl sinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 2
Tee kalapihvit. Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet.
Määrä Ainesosa 210 g (2 tlk, à 150/105 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa 2 kpl kananmunaa 1/2 dl korppujauhoja 1 dl ruokakermaa 2 rkl hienonnettua tilliä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuumenna öljyä lettupannun koloissa. Paista seoksesta pihvejä. Tarjoa pihvit tilli-kermaviilikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
328
Energiaa kcal
1372
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
328
Energiaa kcal
1372
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























