Helppo appelsiinikakku
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Appelsiinikakku saa uuden ilmeen, kun se leivotaan leipävuokaan! Mehevä kahvikakku kostutetaan paiston jälkeen appelsiinimehulla, joka tuo siihen raikkaan maun.
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| (sitruunankuoriraastetta) | |
| Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
| 2 rkl | sokeria |
- 1.
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
- 2.
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- 3.
Riko munat toiseen kulhoon. Pese appelsiinit, raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita rasva, appelsiininmehu (½ dl), puolet kuoriraasteesta ja ranskankerma munien joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- 4.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- 5.
Kiehauta sokeri (2 rkl), appelsiininmehu (1 dl) ja loput kuoriraasteesta kattilassa. Valele lämmintä kakkua sokeri-mehuseoksella.
- 6.
Sekoita kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Halutessasi koristele sitruunankuoriraasteella.
Appelsiinikakku saa uuden ilmeen, kun se leivotaan leipävuokaan! Mehevä kahvikakku kostutetaan paiston jälkeen appelsiinimehulla, joka tuo siihen raikkaan maun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
Kuorrute | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| (sitruunankuoriraastetta) | |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
| 2 rkl | sokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia korppujauhoja - 2
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai leivontamargariinia 3 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2 tl ruokasoodaa - 3
Riko munat toiseen kulhoon. Pese appelsiinit, raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita rasva, appelsiininmehu (½ dl), puolet kuoriraasteesta ja ranskankerma munien joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 kpl appelsiinia (luomu) 150 g (1 prk) ranskankermaa - 4
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- 5
Kiehauta sokeri (2 rkl), appelsiininmehu (1 dl) ja loput kuoriraasteesta kattilassa. Valele lämmintä kakkua sokeri-mehuseoksella.
Määrä Ainesosa 2 rkl sokeria - 6
Sekoita kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Halutessasi koristele sitruunankuoriraasteella.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl tomusokeria 1 rkl sitruunanmehua (sitruunankuoriraastetta)
Vinkki: Voit kuorruttaa kakun myös vaniljatuorejuustolla tai jättää sen ilman kuorrutusta.
Ravintosisältö
360
Energiaa kcal
1506
Energiaa kj
21,4 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
360
Energiaa kcal
1506
Energiaa kj
21,4 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
23,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (sitruunankuoriraastetta) , voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























