Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo appelsiinikakku

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kahvikakku saa uuden ilmeen, kun se leivotaan leipävuokaan! Mehevä appelsiinikakku kostutetaan paiston jälkeen appelsiinimehulla, joka tuo siihen raikkaan maun.

Ainekset

200 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
3 kpl
kananmunaa
2 kpl
appelsiinia (luomu)
150 g
(1 prk) ranskankermaa

Kuorrute

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunanmehua
(sitruunankuoriraastetta)

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa.

200 g
voita tai leivontamargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
3

Riko munat toiseen kulhoon. Pese appelsiinit, raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita rasva, appelsiininmehu (½ dl), puolet kuoriraasteesta ja ranskankerma munien joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3 kpl
kananmunaa
2 kpl
appelsiinia (luomu)
150 g
(1 prk) ranskankermaa
4

Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

5

Kiehauta sokeri (2 rkl), appelsiininmehu (1 dl) ja loput kuoriraasteesta kattilassa. Valele lämmintä kakkua sokeri-mehuseoksella.

2 rkl
sokeria
6

Sekoita kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Halutessasi koristele sitruunankuoriraasteella.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunanmehua
(sitruunankuoriraastetta)

Vinkki: Voit kuorruttaa kakun myös vaniljatuorejuustolla tai jättää sen ilman kuorrutusta.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.3.2025
|
Muokattu: 12.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1506

21,4 g

13,3 g

35,7 g

23,8 g

1,2 g

5,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(sitruunankuoriraastetta) ,

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli