Helppo appelsiinikakku
Ainekset
Kuorrute
Lisäksi
Valmistus
Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Riko munat toiseen kulhoon. Pese appelsiinit, raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita rasva, appelsiininmehu (½ dl), puolet kuoriraasteesta ja ranskankerma munien joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kiehauta sokeri (2 rkl), appelsiininmehu (1 dl) ja loput kuoriraasteesta kattilassa. Valele lämmintä kakkua sokeri-mehuseoksella.
Sekoita kuorrutteen ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Halutessasi koristele sitruunankuoriraasteella.
Vinkki: Voit kuorruttaa kakun myös vaniljatuorejuustolla tai jättää sen ilman kuorrutusta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
360
1506
21,4 g
13,3 g
35,7 g
23,8 g
1,2 g
5,3 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(sitruunankuoriraastetta) ,
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli