Helppo marjajäädyke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Helppo marjajäädyke

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kesämarjoista tehty jäädyke on huippuhyvä jälkiruoka. Tarjoa jäädyke hieman pehmenneenä, jotta marjojen maut pääsevät oikeuksiinsa.

Ruokavaliot

Ainekset

4 dl
Vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
200 g
Maustettua rahkaa (kuningatar- tai mansikka)
5 dl
Marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

koristeeksi

Tuoreita marjoja
Valmista marenkia, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos reilun litran vetoiseen vuokaan. Pakasta vähintään neljä tuntia.

4 dl
Vispikermaa
1 tl
Vaniljasokeria
1 - 1 1/2 dl
Tomusokeria
200 g
Maustettua rahkaa (kuningatar- tai mansikka)
5 dl
Marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
2

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele marjoilla (ja murennetulla marengilla).

Tuoreita marjoja
Valmista marenkia, halutessasi
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1350

323

25,7 g

18,0 g

19,2 g

19,0 g

1,5 g

1,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

200 g Maustettua rahkaa (kuningatar- tai mansikka),

Tuoreita marjoja,

Valmista marenkia, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli