Helppo tomaattikastike - Yhteishyvä

Helppo tomaattikastike

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Monikäyttöinen tomaattikastike poreilee puolessa tunnissa täyteläiseksi pasta- tai pizzakastikkeeksi, jota on helppo tuunata esimerkiksi yrteillä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
tomaattipyreetä
500 g
tomaattimurskaa
4 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattipyree ja paista minuutti.

1 kpl
sipuli
2 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
tomaattipyreetä
2

Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita tasaiseksi. Mausta etikalla ja lisää laakerinlehdet. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 30–35 minuuttia välillä sekoittaen.

2 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
3

Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2018
Muokattu: 7.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa14 g55 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj702 2809
Energiaa kcal168 671

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 4 dl vettä

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • 1 tl suolaa

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia1 g5 g
Rasvaa14 g55 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj702 2809
Energiaa kcal168 671

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 4 dl vettä

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • 1 tl suolaa

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.