Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo tomaattikastike

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Monikäyttöinen tomaattikastike poreilee puolessa tunnissa täyteläiseksi pasta- tai pizzakastikkeeksi, jota on helppo tuunata esimerkiksi yrteillä.

Ainekset

2 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
tomaattipyreetä
500 g
tomaattimurskaa
4 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattipyree ja paista minuutti.

1 kpl
sipuli
2 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
tomaattipyreetä
2

Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita tasaiseksi. Mausta etikalla ja lisää laakerinlehdet. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 30–35 minuuttia välillä sekoittaen.

2 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
3

Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2018
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

168

702

13,8 g

2,0 g

8,3 g

7,3 g

2,5 g

1,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

4 dl vettä,

2 kpl laakerinlehteä,

1 tl suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli