Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo tomaattikastike

Helppo tomaattikastike

timer-icon45 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Monikäyttöinen tomaattikastike poreilee puolessa tunnissa täyteläiseksi pasta- tai pizzakastikkeeksi, jota on helppo tuunata esimerkiksi yrteillä.

Ainekset

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
4 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
tomaattipyreetä
500 g
tomaattimurskaa
4 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattipyree ja paista minuutti.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
tomaattipyreetä
2

Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita tasaiseksi. Mausta etikalla ja lisää laakerinlehdet. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 30–35 minuuttia välillä sekoittaen.

2 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 kpl
laakerinlehteä
3

Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2018
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

710

13,8 g

2,0 g

8,5 g

7,5 g

2,5 g

1,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli