Helppo tomaattikastike

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Monikäyttöinen tomaattikastike poreilee puolessa tunnissa täyteläiseksi pasta- tai pizzakastikkeeksi, jota on helppo tuunata esimerkiksi yrteillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
4 rkloliiviöljyä
1/2 tlsokeria
2 rkltomaattipyreetä
500 gtomaattimurskaa
4 dlvettä
1 rklbalsamiviinietikkaa
2 kpllaakerinlehteä
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää sokeri ja tomaattipyree ja paista minuutti.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 tlsokeria
    2 rkltomaattipyreetä
  2. 2

    Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita tasaiseksi. Mausta etikalla ja lisää laakerinlehdet. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä 30–35 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 rkltomaattipyreetä
    4 dlvettä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    2 kpllaakerinlehteä
  3. 3

    Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
5.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä