Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.
Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.
Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi noin 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Kinkun vai korvata myös kypsellä jauhelihalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1207
20,8 g
11,3 g
10,8 g
1,5 g
0,8 g
12,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli