Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkku-uuniperunat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tuplapaistetut uuniperunat käyvät uunissa vielä toistamiseen herkullisen täytteen kera. Näiden uuniperunoiden täytteenä voi käyttää myös jääkaapin jämiä.

Ainekset

4 kpl
Isoa uuniperunaa (rosamunda)
100 g
Kinkkua
100 g
(2 dl) juustoraastetta
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 1/2 rkl
Pestokastiketta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
Silputtua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

4 kpl
Isoa uuniperunaa (rosamunda)
2

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

3

Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

100 g
Kinkkua
100 g
(2 dl) juustoraastetta
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 1/2 rkl
Pestokastiketta
2 rkl
Silputtua persiljaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi noin 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki: Kinkun vai korvata myös kypsellä jauhelihalla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
|
Muokattu: 14.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1207

20,8 g

11,3 g

10,8 g

1,5 g

0,8 g

12,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli