Herkku-uuniperunat - Yhteishyvä

Herkku-uuniperunat

???
Annokset
4
Täytä uuniperunat tähderuoalla. Kinkun vai korvata myös jauhelihalla.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Isoa uuniperunaa (rosamunda)
100 g
Kinkkua
2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
2 1/2 rkl
Pestokastiketta
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Silputtua persiljaa

Näin teet

1

Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

2

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

3

Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

100 g
Kinkkua
2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
2 1/2 rkl
Pestokastiketta
2 rkl
Silputtua persiljaa
Rouhittua mustapippuria
4

Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa