Herkku-uuniperunat
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuplapaistetut uuniperunat käyvät uunissa vielä toistamiseen herkullisen täytteen kera. Näiden uuniperunoiden täytteenä voi käyttää myös jääkaapin jämiä.
| 4 kpl | isoa uuniperunaa (rosamunda) |
| 100 g | kinkkua |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 1/2 rkl | pestokastiketta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | silputtua persiljaa |
- 1.
Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.
- 2.
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.
- 3.
Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.
- 4.
Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi noin 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Tuplapaistetut uuniperunat käyvät uunissa vielä toistamiseen herkullisen täytteen kera. Näiden uuniperunoiden täytteenä voi käyttää myös jääkaapin jämiä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa uuniperunaa (rosamunda) |
| 100 g | kinkkua |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 1/2 rkl | pestokastiketta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 rkl | silputtua persiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 4 kpl isoa uuniperunaa (rosamunda) - 2
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.
- 3
Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.
Määrä Ainesosa 100 g kinkkua 100 g (2 dl) juustoraastetta 150 g (1 prk) ranskankermaa 2 1/2 rkl pestokastiketta 2 rkl silputtua persiljaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi noin 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Kinkun vai korvata myös kypsellä jauhelihalla.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1207
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1207
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























