Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkku-uuniperunat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä uuniperunat tähderuoalla. Kinkun vai korvata myös jauhelihalla.

Ainekset

4 kpl
Isoa uuniperunaa (rosamunda)
100 g
Kinkkua
2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
2 1/2 rkl
Pestokastiketta
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Silputtua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

2

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

3

Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

100 g
Kinkkua
2 dl
Juustoraastetta
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
2 1/2 rkl
Pestokastiketta
2 rkl
Silputtua persiljaa
Rouhittua mustapippuria
4

Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
|
Muokattu: 6.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.