Herkku-uuniperunat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tuplapaistetut uuniperunat käyvät uunissa vielä toistamiseen herkullisen täytteen kera. Näiden uuniperunoiden täytteenä voi käyttää myös jääkaapin jämiä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa uuniperunaa (rosamunda)
100 gkinkkua
100 g(2 dl) juustoraastetta
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 1/2 rklpestokastiketta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 rklsilputtua persiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa uuniperunaa (rosamunda)
  2. 2

    Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

  3. 3

    Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

    MääräAinesosa
    100 gkinkkua
    100 g(2 dl) juustoraastetta
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 1/2 rklpestokastiketta
    2 rklsilputtua persiljaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi noin 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki: Kinkun vai korvata myös kypsellä jauhelihalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä