Ota pakastepinaatti sulamaan ja siirrä se kohmeisena kulhoon. Kuumenna maito ja kaada se pinaatin päälle. Liuota kädenlämpöiseen pinaatti-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
Kohota peitettynä 30 minuuttia.
Valmista täyte. Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Puhdista sienet ja poista niistä kannat. Viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä purjosuikaleita ja herkkusieniä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Suikaloi kinkku hienoksi ja yhdistä se purjoon ja sieniin. Lisää tuoreyrtit ja pippuri.
Painele taikina ison, voidellun piirasvuoan (halk. 28–30 cm) pohjalle ja reunoille. Jaa sieni-kinkkutäyte taikinan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Kaada muna-kermaseos tasaisesti täytteelle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
376
1574
21,3 g
6,9 g
35,8 g
2,6 g
1,7 g
9,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 pussi (150 g) pakastepinaattia,
10 g Tuorehiivaa,
1 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli