Herkkusieni-kinkkupiirakka

Nappaa talteen!
| Pohja | |
|---|---|
| 1 kpl | (150 g) pakastepinaattia |
| 2 dl | maitoa |
| 10 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 kpl | (200 g) tuoreita herkkusieniä |
| 2 rkl | öljyä |
| 100 g | kylmäsavustettua kinkkua |
| 1/2 dl | silputtuja tuoreyrttejä (persiljaa, basilikaa) |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kermaa |
| 150 g | juustoraastetta |
- 1.
Ota pakastepinaatti sulamaan ja siirrä se kohmeisena kulhoon. Kuumenna maito ja kaada se pinaatin päälle. Liuota kädenlämpöiseen pinaatti-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
Kohota peitettynä 30 minuuttia.
Valmista täyte. Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Puhdista sienet ja poista niistä kannat. Viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä purjosuikaleita ja herkkusieniä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Suikaloi kinkku hienoksi ja yhdistä se purjoon ja sieniin. Lisää tuoreyrtit ja pippuri.
Painele taikina ison, voidellun piirasvuoan (halk. 28–30 cm) pohjalle ja reunoille. Jaa sieni-kinkkutäyte taikinan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Kaada muna-kermaseos tasaisesti täytteelle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin.
Herkkusieni-kinkkupiirakka
arvosana4/5
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 kpl | (150 g) pakastepinaattia |
| 2 dl | maitoa |
| 10 g | tuorehiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 kpl | (200 g) tuoreita herkkusieniä |
| 2 rkl | öljyä |
| 100 g | kylmäsavustettua kinkkua |
| 1/2 dl | silputtuja tuoreyrttejä (persiljaa, basilikaa) |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kermaa |
| 150 g | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Ota pakastepinaatti sulamaan ja siirrä se kohmeisena kulhoon. Kuumenna maito ja kaada se pinaatin päälle. Liuota kädenlämpöiseen pinaatti-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
Kohota peitettynä 30 minuuttia.
Valmista täyte. Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Puhdista sienet ja poista niistä kannat. Viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä purjosuikaleita ja herkkusieniä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Suikaloi kinkku hienoksi ja yhdistä se purjoon ja sieniin. Lisää tuoreyrtit ja pippuri.
Painele taikina ison, voidellun piirasvuoan (halk. 28–30 cm) pohjalle ja reunoille. Jaa sieni-kinkkutäyte taikinan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Kaada muna-kermaseos tasaisesti täytteelle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin.
Ravintosisältö
376
Energiaa kcal
1574
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
9,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1574
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
2,6 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
9,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 pussi (150 g) pakastepinaattia, 10 g Tuorehiivaa, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























