Herkkusieni-kinkkupiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Herkkusieni-kinkkupiirakka

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa

Ainekset

pohja

1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
2 dl
Maitoa
10 g
Tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Oliiviöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja

täyte

1/2 kpl
Purjoa
1 kpl
(200 g) tuoreita herkkusieniä
2 rkl
Öljyä
100 g
Kylmäsavustettua kinkkua
1/2 dl
Silputtuja tuoreyrttejä (persiljaa, basilikaa)
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa
150 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota pakastepinaatti sulamaan ja siirrä se kohmeisena kulhoon. Kuumenna maito ja kaada se pinaatin päälle. Liuota kädenlämpöiseen pinaatti-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.

Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Valmista täyte. Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Puhdista sienet ja poista niistä kannat. Viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä purjosuikaleita ja herkkusieniä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.  Suikaloi kinkku hienoksi ja yhdistä se purjoon ja sieniin. Lisää tuoreyrtit ja pippuri.

Painele taikina ison, voidellun piirasvuoan (halk. 28–30 cm) pohjalle ja reunoille. Jaa sieni-kinkkutäyte taikinan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Kaada muna-kermaseos tasaisesti täytteelle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.5.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1574

376

21,3 g

6,9 g

35,8 g

2,6 g

1,7 g

9,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 pussi (150 g) pakastepinaattia,

10 g Tuorehiivaa,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

150 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli